Το TIRAMISU της Λουΐζας

Μαγειρεύτηκε 19 φορές
ggr
ggr @george
Athens

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάντε μια δοκιμή τοποθετώντας τα σαβουαγιάρ στο σκεύος, πριν ξεκινήσετε, για να διαπιστώσετε τον αριθμό που θα χρειασθείτε για το δικό σας σκεύος (και ανάλογα αναπροσαρμόστε και τα υπόλοιπα υλικά).

Το γλυκό θα είναι ακόμη καλύτερο εάν το ετοιμάσετε από την προηγούμενη (τα σαβουαγιάρ εμποτίζονται καλύτερα με το μείγμα του μασκαρπόνε, το οποίο επιπλέον έχει προλάβει να σφίξει περισσότερο).

Το λικέρ θα μπορούσε να είναι και ρούμι ή μπράντι (συνταγές με βότκα ή τζιν πρέπει να θεωρηθούν αιρετικές και να αγνοούνται), το αμαρέτο όμως είναι το παραδοσιακό λικέρ για το (ή την) tiramisu και αυτό που δίνει το ξεχωριστό άρωμα και γεύση.

Εάν δεν βρίσκετε μασκαρπόνε, καλύτερα μην επιχειρήσετε να κάνετε tiramisu.

Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο, εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=7QAXP7KhTmU

#ευχές

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

47 Minutes
8 - 10 άτομα
  1. 36 σαβουαγιάρ (Savoiardi),
  2. 450 γρ. τυρί μασκαρπόνε (mascarpone)
  3. 1 ασπράδι αυγού για την μαρέγκα,
  4. 150 γρ. ζάχαρη,
  5. 12 φλιτζανάκια καφέ εσπρέσο,
  6. το περιεχόμενο από 6 σφηνάκια λικέρ αμαρέτο (Amaretto di Sarono)
  7. Σκεύη
  8. Βαθιά λεκανίτσα (αδιαφορήστε για το χρώμα της) για το κτύπημα των κρόκων των αυγών, της ζάχαρης και του μασκαρπόνε
  9. Λεκανίτσα (όχι ιδιαίτερα βαθιά αυτή εδώ– και πάλι ανεξαρτήτως χρώματος) για το κτύπημα των ασπραδιών των αυγών σε μαρέγκα
  10. Κόσκινο για να απλώσετε την σκόνη του κακάο στις στρώσεις του γλυκού
  11. Σκεύος όπου θα βάλετε (και στη συνέχεια θα παρουσιάσετε) την Tiramisu

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε λεκανίτσα δουλέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να πάρετε ένα αφράτο και φουσκωτό μείγμα.

  2. 2

    Προσθέστε το μασκαρπόνε, δουλεύοντας διαρκώς ώστε να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

  3. 3

    Ρίξτε στο μείγμα το περιεχόμενο από 3 σφηνάκια αμαρέτο και ανακατέψτε καλά.

  4. 4

    Σε άλλη λεκανίτσα κτυπήστε το ασπράδι μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα (λένε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν μπορείς να αποδογυρίσεις άφοβα το δοχείο πάνω από το κεφάλι σου…).

  5. 5

    Προσθέστε το κτυπημένο ασπράδι στο μείγμα του μασκαρπόνε και ανακατέψτε καλά.

  6. 6

    Σε ένα βαθύ ταψάκι (ή κάποιο πυρίμαχο, ή ακόμη και σε ταψάκι της sanitas- sanitas (να και η διαφήμιση…), ή άλλο ανάλογο σκεύος) στρώστε μια ελαφριά στρώση από το μείγμα του μασκαρπόνε. Από επάνω και με τη βοήθεια μιας λεπτής σήτας, κοσκινίζουμε μια στρώση κακάο.

  7. 7

    Τοποθετήστε την πρώτη στρώση από τα σαβουαγιάρ, τα οποία έχετε πρώτα περάσει (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν), μέσα από τον καφέ, στον οποίο έχετε προσθέσει το υπόλοιπο λικέρ αμαρέτο.

  8. 8

    Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μείγμα με το μασκαρπόνε.

  9. 9

    Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο.

  10. 10

    Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο.

  11. 11

    Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (19)

Σχόλια (91)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Θα μπορουσα να παραλειψω τα αβγα???Επιτελους, βρηκα και την αυθεντικη εκδοση αυτου του πολυ νοστιμου ιταλικου γλυκου!! Τα πιρουνακια για τη χαρα μου κ γιατι ειμαι σιγουρη πως θα ναι φοβερο! Επισης, μπορω να βαλω λιγοτερο καφε??

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens