Το τουρσί του τεμπέλη
Συνταγή για πιπεριές τουρσί με σέλινο και καρότο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν ανοίξουμε το μπουκάλι πρέπει να το κάνουμε μέσα στο νεροχύτη γιατί θα εκτονωθεί η πίεση. Καλή σας όρεξη
Υλικά
-
750 γρ. πιπεριές κέρατο
-
3 καρότα
-
1/2 ματσάκι σέλινο
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 1/2 κουταλιάς της σούπας αλάτι χοντρό
-
1-2 ρεβύθια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
-
2
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα σκόρδα.
-
3
Παίρνουμε ένα μπουκάλι 1 1/2 λίτρου (από νερό ή αναψυκτικό). Ρίχνουμε 1 σκόρδο. Και μετά αφού κόψουμε τα λαχανικά μας με το χέρι τα βάζουμε μέσα στο μπουκάλι.
-
4
Στη μέση περίπου βάζουμε και το 2ο σκόρδο. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το μπουκάλι.
-
5
Στο τέλος βάζουμε το 3ο σκόρδο και τα ρεβύθια.
-
6
Προσθέτουμε το αλάτι γεμίζουμε με νερό μέχρι το πώμα. Κοιτάμε να βγεί όλος ο αέρας από το μπουκάλι.
-
7
Σφραγίζουμε και το αποθηκεύουμε σε μέρος που δεν το βλέπει ο ήλιος για 2 εβδομάδες. Ανά 2 ημέρες ανακινούμε το μπουκάλι. Έτοιμο!!!! Απλό εύκολο και ιδανικό για μέρες που δεν τρώμε λάδι.
Σχόλια (6)