Το τσουρέκι της κουμπάρας
Ένας διαφορετικός τρόπος για να σχηματίσετε το τσουρέκι σας. Επιλέξτε τη ζύμη τσουρεκιού της αρεσκείας σας και μετά ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το αφήνουμε να φουσκώσει και το ψήνουμε κανονικά στους 150 για 30-40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος).
Υλικά
-
1 δόση ζύμη από το αγαπημένο σας τσουρέκι
-
σταγόνες σοκολάτας ή ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε παραλληλόγραμμο.
-
2
Πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας ή ζάχαρη-κανέλα-γαρίφαλο.
-
3
Το τυλίγουμε χαλαρά σε ρολό.
-
4
Το κάνουμε κουλούρα και το βάζουμε σε στρόγγυλο ταψί με το τελείωμα προς τα κάτω.
-
5
Παίρνουμε το ψαλίδι της κουζίνας και κόβουμε την κουλούρα όπως στη φώτο.
-
6
Πιάνουμε το κάθε πέταλο και το γυρνάμε, όλα με την σειρά και την ίδια φορά. Συμπληρώνουμε λίγες σταφίδες για να γίνει πιο εντυπωσιακό, τις πατάμε να κολλήσουν και αλείβουμε με αυγό.
Σχόλια (30)
φορα,εφτιαξα και ελιοψωμο με τον ιδιο τροπο.