Τόφου με καραμελωμένα ντοματίνια

LinaLinaki
LinaLinaki @linacooks

Μπουκίτσες τόφου ψημμένες στο φούρνο με ντοματίνια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σόγια σως μαυρίζει ελαφρά το τόφου, μη φοβηθείτε, είναι γευστικότατο!Αφήστε να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.Εαν γίνει με σιρόπι σφένδαμου αντί για μέλι αποτελεί vegan συνταγή, για αυστηρούς χορτοφάγους!Συνδυάζεται υπέροχα με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 πακέτα τόφου φυσική γεύση
  2. 1/2 πακέτο ντοματίνια
  3. 10 κ.σ. σόγια σως
  4. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  5. 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
  6. 2 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  7. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε το τόφου σε χαρτί κουζίνας, σκεπάζουμε και το πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του

  2. 2

    Κόβουμε το τόφου σε κυβάκια συμμετρικά

  3. 3

    Τοποθετούμε σε τάπερ

  4. 4

    Περιχύνουμε με τη σόγια σως και το σιρόπι σφένδαμου.Αλατίζουμε ελαφρά

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών

  6. 6

    Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα τοποθετούμε πάνω από το τόφου. Σκεπάζουμε το τάπερ και αφήνουμε το τόφου να μαριναριστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.

  7. 7

    Την επόμενη μέρα ψήνουμε το τόφου με την μαρινάδα του σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσουν τα ντοματίνια. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

LinaLinaki
LinaLinaki @linacooks
στις