Τόφου με καραμελωμένα ντοματίνια
Μπουκίτσες τόφου ψημμένες στο φούρνο με ντοματίνια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σόγια σως μαυρίζει ελαφρά το τόφου, μη φοβηθείτε, είναι γευστικότατο!Αφήστε να ψηθεί μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.Εαν γίνει με σιρόπι σφένδαμου αντί για μέλι αποτελεί vegan συνταγή, για αυστηρούς χορτοφάγους!Συνδυάζεται υπέροχα με νουντλς ή ρύζι μπασμάτι.
Υλικά
-
2 πακέτα τόφου φυσική γεύση
-
1/2 πακέτο ντοματίνια
-
10 κ.σ. σόγια σως
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
-
2 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε το τόφου σε χαρτί κουζίνας, σκεπάζουμε και το πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του
-
2
Κόβουμε το τόφου σε κυβάκια συμμετρικά
-
3
Τοποθετούμε σε τάπερ
-
4
Περιχύνουμε με τη σόγια σως και το σιρόπι σφένδαμου.Αλατίζουμε ελαφρά
-
5
Πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών
-
6
Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο και τα τοποθετούμε πάνω από το τόφου. Σκεπάζουμε το τάπερ και αφήνουμε το τόφου να μαριναριστεί για ένα βράδυ στο ψυγείο.
-
7
Την επόμενη μέρα ψήνουμε το τόφου με την μαρινάδα του σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να καραμελώσουν τα ντοματίνια. Καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια