Τονομεζές της Ελένης
Ωραίος μεζές για τσίπουρο ή ουζάκι. Αλλά μπορεί να γίνει και ωραιότατη σάλτσα για μακαρονάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την έμαθα απο την φίλη μου την Ελένη. Αν θέλουμε πιο πικάντικο και αντέχουμε τα καυτερά μπορούμε να βάλλουμε καυτερή πιπεριά. Γίνεται πολύ ωραίο και έτσι.
Υλικά
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
-
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτας πουμαρό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κομμάτια.
-
2
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει.
-
3
Ρίχνουμε το κρεμμύδι πρώτα να ξανθύνει και μετά την πιπεριά να μαραθεί.
-
4
Στραγγίζουμε τις κονσέρβες τόνου απο το νερό τους και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν σπάζοντας με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια.
-
5
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλόνουμε την φωτιά και ανακατευούμε τακτικά.
-
7
Μόλις δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια