κύρια φωτογραφία συνταγής Τονοπιτάκια διαίτης
chocolateaddict
chocolateaddict @cook_8452056
,

Για όσους αγαπάνε τον τόνο και την γραμμή τους και θεωρούν (όπως εγώ) ότι ο τόνος πάει πάντα και παντού!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο τόνος είναι κονσέρβα. Υπολογίστε 6 κονσέρβες νερού (κατά προτίμηση) Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή χωριάτικα (ότι σας αρέσει πιο πολύ)
  2. 600 γρ. τόνο
  3. θυμάρι
  4. ρίγανη
  5. βασιλικός
  6. πάπρικα
  7. 200 γρ ανθότυρο
  8. 1 ποτήρι γάλα
  9. 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ενώνουμε τον τόνο με τα μπαχαρικά και τρίβουμε μέσα και το ανθότυρο

  2. 2

    Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.

  3. 3

    Αναμιγνύουμε το γάλα με το ελαιόλαδο

  4. 4

    Αλοίφουμε όλη την επιφάνεια του κομμένου φύλλου με το μίγμα

  5. 5

    Έπειτα σκορπάμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου το μίγμα του τόνου. προσοχή να μην πέσει πολύ ποσότητα. Να υπολογίσετε 2 κουταλιές γεμάτες της σούπας ανά κομμένο φύλλο.

  6. 6

    Πιάνουμε το φύλλο από τη μία άκρη και το τυλίγουμε ρολό.

  7. 7

    Τσακίζουμε τις άκρες και τα βάζουμε δίπλα δίπλα σε ένα μεγάλο ταψί.

  8. 8

    Μόλις τελειώσουμε το τύλιγμα περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα γάλα-ελαιόλαδου.

  9. 9

    Τα ψήνουμε στους 180-200 για 50-60 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

MARILIA
MARILIA @marilia79
Φανταστικό!!! Εχω μονο μια ενσταση: ο τονος ταιριαζει με το ανθοτυρο? ποτέ δεν τρωω ψαρια γενικώς με τυρια. Περιμενω απαντηση και επανερχομαι!!!

Από

chocolateaddict
chocolateaddict @cook_8452056
στις
,