Τονοσαλάτα διαιτιτική
Μία τονοσαλάτα εντελώς διαιτιτική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με ψητό στήθος κοτόπουλου και τορτίγια αντί για αραβική πίτα. Είναι εξίσου ωραία... Μπορείτε επίσης να κόψετε την πίτα σε χοντρά ρολλά για ένα ωραίο ορεκτικό..
Υλικά
-
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-
3 φύλλα μαρουλιού
-
1 κούπα λάχανο
-
1 μικρό καρότο
-
2-3 ντοματίνια
-
Λίγο άνηθο (κατά προτίμηση)
-
3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι 2%
-
1 κ.γ. μυλόξυδο
-
1 κ.γ. μαγιονέζα (προαιρετικά)
-
λίγο πιπέρι
-
1 αραβική πίτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
-
2
Κόβουμε στα δύο τα ντοματίνια και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη το καρότο.
-
3
Σε μία σαλατιέρα ρίχνουμε το κομμένα λαχανικά εκτός από τον άνηθο και από πάνω ρίχνουμε τον τόνο αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει καλά και ανακατεύουμε ελαφρώς.
-
4
Ανακατεύουμε ελαφρώς το γιαούρτι με τον άνηθο και το μηλόξυδο και προσθέτουμε το μιγμα στη σαλατιέρα με τα λαχανικά και τον τόνο.
-
5
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
6
Γεμίζουμε με την σαλάτα την αραβική πίτα και κόβουμε στη μέση...
Σχόλια (4)