κύρια φωτογραφία συνταγής Τονοσαλάτα με ρύζι
Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617

Είναι καλή και για δίαιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο σωτάρισμα χρησιμοποιούμε λίγο λάδι, αν θέλουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 300 γρ. ρύζι
  2. 1 πράσο ροδέλες
  3. 250 γρ. φασόλια κονσέρβα
  4. 400 γρ. τόνος
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. Για τη σάλτσα θέλουμε
  8. 3 κουταλιές γιαούρτι
  9. 6 κουταλιές σπορέλαιο
  10. 1/2 λεμόνι το χυμό
  11. 4 κουταλιές μαγιονέζα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι.

  2. 2

    Σωτάρουμε σε τηγάνι φαρδύ το πράσο, ρίχνουμε τα φασόλια και αφήνουμε να ψηθούν 3 λεπτά.

  3. 3

    Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο, το ρύζι, το πιπέρι και το αλάτι.

  4. 4

    Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα και αφού βάλουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε όλη τη σάλτσα που φτιάξαμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
Εγώ το λέω "τονοπίλαφο", παλιά φοιτητική μου συνταγή (οικονομική και εύκολη χε χε χε) και το κάνω με διάφορα λαχανικά (καρότα, πιπεριές, καλαμπόκι, αρακάς...).
Πολύ ωραία και τα φασόλια μέσα!

Από

Φιλιω
Φιλιω @cook_8449617
στις