Τορτελίνια με γαρίδες και ούζο
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών με άρωμα θαλασσινό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι όταν βράσουμε τα τορτελίνα, να τα κάψουμε με 2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο.
Υλικά
-
500 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριών
-
500 γρ. γαρίδες μέτριες
-
2 κολοκυθάκια κομμέμα σε κυβάκια
-
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
-
1 σφηνοπότηρο ούζο
-
400 ml κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
-
2
Βράζουμε και τις γαρίδες για 3 λεπτά και τις καθαρίζουμε.
-
3
Στο βούτυρο σωτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες.
-
4
Σβήνουμε με το ούζο και αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
-
6
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
7
Περιχύνουμε τα τορτελίνια με τη σάλτσα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Σχόλια (5)