Τορτελίνια στην κατσαρόλα
Γρήγορη και νόστιμη και για άπειρους μάγειρες (όπως κι εγώ..)
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε εκτός από ζαμπόν να βάλετε μπέικον ή και μανιτάρια. Επίσης, το pummaro μπορεί να παραληφθεί. Εμένα μου αρέσει να βάζω λίγο ίσα ίσα να αρχίσει να ροζίζει. Επίσης, θα πρότεινα να μη τη βάλετε όλη την κρέμα γιατί γίνεται πολύ λιπαρό.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε
-
2
Εντωμεταξύ, σε άλλη κατσαρολίτα βάζουμε λίγο λάδι (πολλοί προτιμούν βούτυρο, εγώ βάζω λάδι για πιο υγιεινό).
-
3
Το αφήνουμε να ζεσταθεί λιγάκι (να μην κάψει) και προσθέτουμε τις φέτες του ζαμπόν σε τετραγωνάκια.
-
4
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
-
5
Ρίχνουμε και λίγο τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθεί η σάλτσα.
-
6
Στο τέλος και λίγο pummaro να πάρει ένα χρώμα ροζάκι και συνεχίσουμε το ανακάτεμα.
-
7
Οταν έχει γίνει η σάλτσα, χωρίς να έχει πήξει πολύ, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και τα ανακατεύουμε λίγο για να ενωθούν με τη σάλτσα.
-
8
Είναι έτοιμα.
Σχόλια (7)