Τορτίγιας με κοτόπουλο
Πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητάκι για όσους λατρεύουν τη μεξικάνικη κουζίνα και όχι μόνο...
Υλικά
-
4 φιλέτα κοτόπουλο
-
6 τορτίγιες
-
4 πιπεριές (πράσινη-κόκκινη-κίτρινη-πορτοκαλί)
-
1 κρεμμύδι
-
1 φακελάκι μίγμα καρυκευμάτων για fajita
-
330 ml μπύρα
-
100 ml χυμό ντομάτας
-
200 ml κρέμα γάλακτος light
-
250 γρ. τυρί gouda τριμμένο
-
αλάτι-πιπέρι
-
tabasco
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια.
-
2
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε τη μπύρα με το μίγμα καρυκευμάτων, τοποθετούμε τα κυβάκια κοτόπουλου και βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο για μία ώρα.
-
3
Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
-
4
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τις πιπεριές το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει, με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
5
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
6
Βγάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 100 ml κρέμα γάλακτος, μισό από το τυρί και ανακατεύουμε.
-
7
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100 ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας, 2 σταγόνες tabasco και λίγο νεράκι.
-
8
Γεμίζουμε τις τορτίγιας με το μίγμα κατα μήκος. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε στο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
-
9
Περιχυνουμε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο τυρί.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Σχόλια (14)