Τορτίγιες με κιμά και λιωμένο τυρί
Ένα γευστικότατο Μεξικάνικο πιάτο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή μου αρέσει πολύ η Μεξικάνικη κουζίνα μαζεύω όλες τις συνταγές από τα περιοδικά.
Υλικά
-
12 τορτίγιες (Μεξικάνικες κρέπες)
-
250 γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
-
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
100 ml ξηρό κρασί
-
2 ώριμες ντομάτες ψεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
-
3-4 κουταλιές λάδι
-
2 κουταλιές μαιντανό
-
1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και καβουρντίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι ανακατεύοντας
-
2
Σβήνετε με το κρασί
-
3
Προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά
-
4
Αρωματίζετε με τον μαιντανό
-
5
Αφήνετε τον κιμά να κρυώσει
-
6
Κατόπιν προσθέτετε το τυρί και το ταμπάσκο και ανακατεύετε
-
7
Μοιράζετε το μείγμα στις τορτίγιες και τις τυλίγετε σε ρολά
Σχόλια (15)