Τοστ "φωλιά" με αυγό
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το sandwicherie
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες από τη μία πλευρά.
-
2
Φρυγανίζουμε ελαφρώς τις φέτες του ψωμιού από τη βουτυρωμένη πλευρά σε ένα τηγάνι επίσης αλειμένο με βούτυρο.
-
3
Έπειτα, από τις μισές φέτες, αφαιρούμε ένα κυκλικό κομμάτι.
-
4
Στις υπόλοιπες φέτες αλείφουμε μουστάρδα από την πλευρά που δε φρυγανίσαμε.
-
5
Βάζουμε μια φέτα ζαμπόν. Έπειτα το τυρί. Στο τέλος βάζουμε μια φέτα ψωμί από αυτές που κόψαμε το κομμάτι, με τη φρυγανισμένη πλευρά πάνω.
-
6
Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι.
-
7
Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο των αυγών.
-
8
Ανακατεύουμε τα ασπράδια, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.
-
9
Γεμίζουμε τις τρύπες με το μείγμα και βάζουμε έναν κρόκο πάνω από κάθε τοστ.
-
10
Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180 C.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια