Τουρλού-Τουρλού
Μία εύκολη, υγιεινή και οικονομική συνταγή που περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο! Η γιαγιά μου, από τον Πόντο, την εφτιαχνε τακτικά όταν ήμουν μικρή και μέχρι και σήμερα ακολουθώ πιστά τη συνταγή της!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρεται με φετούλα ή ελιές και φρέσκο ψωμάκι!Αν θέλουμε, μπορούμε όταν σοτάρουμε τα λαχανικά να προσθέσουμε λίγη μουστάρδα απαλή. Δίνει υπέροχο άρωμα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2-3 μέτριες πατάτες
-
2-3 κολοκυθάκια μέτρια
-
1-2 καρότα
-
1 κονσέρβα ντομάτες κον κασέ
-
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
-
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
-
4-5 κουταλιές σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι
-
θυμάρι
-
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
1 κύβο λαχανικών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα και στο τέλος τις στεγνώνουμε καλά.
-
2
Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα σε ροδέλες, τις πιπεριές ζουλιέν, και τα κολοκυθάκια σε φέτες.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
-
4
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λαχανικά, και όλα τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα με τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
-
5
Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό και να βράσουν τα λαχανικά.
-
6
10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών για να πάρει έξτρα γεύση το φαγητό.
Σχόλια (11)