κύρια φωτογραφία συνταγής Τουρλού-Τουρλού
Kleoniki00
Kleoniki00 @cook_8457210
,

Μία εύκολη, υγιεινή και οικονομική συνταγή που περιλαμβάνει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο! Η γιαγιά μου, από τον Πόντο, την εφτιαχνε τακτικά όταν ήμουν μικρή και μέχρι και σήμερα ακολουθώ πιστά τη συνταγή της!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με φετούλα ή ελιές και φρέσκο ψωμάκι!Αν θέλουμε, μπορούμε όταν σοτάρουμε τα λαχανικά να προσθέσουμε λίγη μουστάρδα απαλή. Δίνει υπέροχο άρωμα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4-5 άτομα
  1. 2-3 μέτριες πατάτες
  2. 2-3 κολοκυθάκια μέτρια
  3. 1-2 καρότα
  4. 1 κονσέρβα ντομάτες κον κασέ
  5. 1 κ.γ. ντοματοπελτέ
  6. 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  7. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  8. 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  9. 4-5 κουταλιές σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  10. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  14. 1 κύβο λαχανικών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα και στο τέλος τις στεγνώνουμε καλά.

  2. 2

    Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα σε ροδέλες, τις πιπεριές ζουλιέν, και τα κολοκυθάκια σε φέτες.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λαχανικά, και όλα τα μπαχαρικά και τέλος τη ντομάτα με τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

  5. 5

    Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό και να βράσουν τα λαχανικά.

  6. 6

    10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών για να πάρει έξτρα γεύση το φαγητό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

kimwlos
kimwlos @kimwlos
Ακριβώς έτσι το κάνω και εγώ με μοναδική εξαίρεση ότι δεν βάζω κύβο. Και μάλιστα τυχαία αυτό είχαμε για μεσημεριανό, οπότε σου ανεβάζω και φωτογραφία.

Από

Kleoniki00
Kleoniki00 @cook_8457210
στις
,