vicky primavera
vicky primavera @cook_8500139

Μία υπέροχη τούρτα με ανάλαφρη σιμιγδαλένια κρέμα με πολλές παραλλαγές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα χαμηλών λιπαρών. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε για βάση παντεσπάνι, έτσι όμως η τούρτα θα γίνει λίγο πιο βαριά.Εάν θέλετε την τούρτα σας σοκολατένια, μόλις ετοιμάσετε την κρέμα σας ανακατέψτε αμέσως ένα φακελάκι σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή γάλακτος για περισσότερη γλύκα.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα σας για να γεμίσετε ταρτάκια, σου, τρίγωνα, αλλά και για να φτιάξετε ένα υπέροχο μιλφέιγ, αφού την αρωματίσετε με λίγο ξύσμα λεμονιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για τη βάση
  2. 1 συσκευασία μπισκοτάκια σαβουαγιάρ
  3. 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  4. Το σιρόπι από μία κονσέρβα ροδάκινο ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σας
  5. Για την κρέμα
  6. 2 1/2 ποτήρια φρέσκο γάλα (το ποτήρι του νερού, περ. 275 ml)
  7. 180 γρ. άσπρη κρυσταλλική άχαρη (τα 4/5 του φλιτζανιού)
  8. 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (μισό φλιτζάνι)
  9. 3-4 γεμάτες κ.σ. μαργαρίνη
  10. 2 φιαλίδια βανίλιας
  11. Για την επικάλυψη
  12. 1 φακελάκι σκόνη σαντιγύ (που την αραιώνουμε με 200 γρ. γάλα)
  13. Προαιρετικάχρώμα ζαχαροπλαστικής, κονσέρβα ή σάλτσα φρούτου, φιλέ αμυγδάλου, σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα μας. Βγάζουμε το αβγό απ’ το ψυγείο να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Το χτυπάμε σ’ ένα μπολάκι πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πήξει η κρέμα μας. Δεν ξεχνάμε να την ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Όταν η κρέμα κάνει φούσκες την αποσύρουμε απ΄τα η φωτιά, προσθέτουμε τις 2 βανίλιες και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Παίρνουμε με την κουτάλα της σούπας μία μεγάλη κουταλιά κρέμας και τη ρίχνουμε στο αβγό. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα λείο μείγμα και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη ζεστή κρέμα μας ανακατεύοντας καλά. Η υφή της κρέμας πρέπει να είναι βελούδινη. Της βάζουμε μία μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  4. 4

    Φτιάχνουμε τη σαντιγί είτε χτυπώντας το φάκελο με 1 φλ. γάλα, είτε φτιάχνουμε δική μας σαντιγί. (Χτυπάμε 500 γρ. καλά παγωμένης κρέμας γάλακτος στο μίξερ και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε 30 γρ. ζάχαρη άχνη και βανίλια. Μόλις πήξει σταματάμε το χτύπημα και είναι έτοιμη).

  5. 5

    Ετοιμάζουμε τη βάση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με ¾ φλιτζ. σιρόπι απ΄ την κομπόστα ή μερικές κουταλιές μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Στην πιατέλα μας τοποθετούμε ένα τσέρκι (αλλιώς κάνουμε την τούρτα σε ταρτιέρα). Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο γάλα και απ΄τις 2 πλευρές για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μην τα μουλιάσετε πολύ, αρκεί να υγρανθούν. Τοποθετούμε μία στρώση σαβουαγιάρ και απλώνουμε την κρέμα μας. Προσθέτουμε και τη δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ.

  6. 6

    Απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα τη μισή σαντιγύ μας και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε αν θέλουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φτιάχνουμε ροζέτες με σαντιγί. Στο κέντρο της τούρτας αραδιάζουμε κομματάκια απ΄την κομπόστα μας ή τη σάλτσα φρούτου. Στολίζουμε με φιλέ αμυγδάλου ή τρούφα. Καλή όρεξη!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

vicky primavera
vicky primavera @cook_8500139
στις