κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα Black Forest
ggr
ggr @george
Athens

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν χρησιμοποιήσετε κεράσια από σπιτικό ποτό, προσέξτε να μη λεκιάσετε την κρέμα γάλακτος με το αλκοόλ. Η μαγιά σε σκόνη δεν είναι απαραίτητη, βοηθάει να φουσκώσει περισσότερο και να γίνει πιο αφράτο το παντεσπάνι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (για εντονότερο αποτέλεσμα)
  2. 2 κουταλιές σούπας πικρό κακάο
  3. 4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  4. 130 gr ψιλή ζάχαρη
  5. 60 ml Kirsch (ηδύποτο που βρίσκετε σε όλα τα σουπερμάρκετ. Αντικαθίσταται περίφημα από σπιτικό ποτό βύσσινο)
  6. 880 ml κρέμα γάλακτος (κτυπημένη)
  7. 250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  8. 700 gr κεράσια (μεγάλα και γερά, είτε φρέσκα είτε από σπιτικό ποτό)
  9. Κεράσια ζαχαροπλαστείου (μαρασκίνο) για την διακόσμηση
  10. ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση, όση χρειασθεί
  11. βούτυρό για να βουτυρώσετε τις φόρμες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θα ξεκινήσετε θερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Βουτυρώστε δύο φόρμες με ανοιγόμενο πάτο, διαμέτρου 20 εκ.

  3. 3

    Ρίξτε το φακελάκι της μαγιάς στο αλεύρι και κοσκινίστε το μαζί με το κακάο, μια – δυό φορές, πάνω σε λαδόκολλα.

  4. 4

    Ρίξτε τα ασπράδια των 4 αυγών σε μικρό δοχείο και, με την βοήθεια του μίξερ σας ετοιμάστε μία σφικτή μαρέγκα.

  5. 5

    Αρχίζετε να προσθέτετε την ζάχαρη, συνεχίζοντας πάντα το κτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα ασπράδια.

  6. 6

    Προσθέστε τώρα τους κρόκους και συνεχίσετε να κτυπάτε το μίγμα για άλλα 20 – 30 δευτερόλεπτα, οπότε και μεταφέρετε το μίγμα σε άλλο δοχείο, μεγαλύτερων διαστάσεων.

  7. 7

    Προσθέτετε γρήγορα το αλεύρι και το κακάο, σε 2 -3 δόσεις, συνεχίζοντας το κτύπημα.

  8. 8

    Αδειάστε το μίγμα, ισομοιράζοντάς το, στις δύο φόρμες και ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο μέχρις ότου τα παντεσπάνια να είναι ελαστικά στο άγγιγμά σας (περίπου 15 λεπτά). Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τα για 5 λεπτά πριν τα αναποδογυρίσετε πάνω στον πάγκο σας για να κρυώσουν. Κόψτε το κάθε παντεσπάνι στη μέση, κατά την οριζόντια έννοια.

  9. 9

    Ραντίστε (ή περάστε με εμποτισμένο πινέλο) την μία επιφάνεια του παντεσπανιού με το Kirsch (ή το βύσσινο ποτό), κατόπιν αλείψτε την με την κρέμα γάλακτος την οποία έχετε κτυπήσει για να γίνει σφικτή και αφράτη (κάτι λιγότερο από το 1/5 της ποσότητας) και, τέλος, μοιράστε στην επιφάνεια της κρέμας γάλακτος το 1/3 των κερασιών.

  10. 10

    Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα επόμενα τρία κομμάτια παντεσπανιού.

  11. 11

    Με ένα φαρδύ μαχαίρι (ή με σπάτουλα) καλύπτετε τόσο από πάνω όσο και στην περίμετρό της, την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, αφήνοντας μόνον μία μικρή ποσότητα για την διακόσμηση.

  12. 12

    Με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες κόψτε ξύσματα από την επιφάνεια της κουβερτούρας και εισάγετέ τα, με απαλές κινήσεις, στην πλαϊνή επιφάνεια της τούρτας.

  13. 13

    Διακοσμήστε την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος που έχετε κρατήσει για αυτό το λόγο δημιουργώντας σχέδια ή μικρές τουφίτσες. Προσθέστε τα μαρασκίνο. Προσθέστε, τέλος, επιπλέον ξύσματα κουβερτούρας, στο κέντρο της επιφάνειας αυτή τη φορά.

  14. 14

    Κοσκινίστε την άχνη σε όλη την επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Την κρέμα γάλακτος την χτυπάμε μόνη της και όχι με ζάχαρη? Είχα δοκιμάσει στην Αγγλία να φτιάξω κάτι ανάλογο με double cream, αλλά το αποτέλεσμα ήταν άνοστο χωρίς τη ζάχαρη...

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens