Τούρτα Δούκισσα

Bαθμολογία: 4.9444
       
 
18 ψήφοι
PENELOPITSA, 02.06.09

Περιγραφή

Αυτή η συνταγή είναι συνταγή για δούκισσα (κορμό). Η κανονική δόση είναι η μισή αλλά εγώ την έφτιαξα για τούρτα σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 23,5 cm με στεφανάκι (που ανοίγει δηλαδή) και έκανα αυτή τη δόση. Μπορείτε να την φτιάξετε με τα μισά υλικά και να τη βάλετε σε στενόμακρο ταψί. Θα έχει την εμφάνιση κορμού.
Τούρτα Δούκισσα
photo: Cindy

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 πακέτα μπισκότα morning coffee
  • 500 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 ποτήρι γάλα ανακατεμένο με λίγο κονιάκ
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • μισό ποτήρι νερό
  • 10 κουταλιές ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη αν δεν το προτιμάτε πολύ γλυκό)
  • 6 κουταλιές κακάο
  • 6 κουταλιές drinking chocolate
  • ganache sauce (εγώ χρησιμοποίησα τη συνταγή της φίλης Τράγας)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα , Σοκολάτα
Σερβίρει: 20 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε απευθείας σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, το κακάο, το drinking chocolate, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2.  Εν τω μεταξύ, σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας (όχι να λυώσουν) και σε δοχείο τα ανακατεύετε με το γάλα και το κονιάκ.
  3.  Μετά τα ανακατεύετε με το σοκολατένιο μειγμα και με κουτάλι προσπαθήστε να πάει παντού. Τα τοποθετείτε στο ταψάκι αφού προηγουμένως το αλείψατε με βούτυρο.
  4.  Για ευκολία μπορείτε στον πάτο να βάλετε βουτυρόκολλα.
  5. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Εγώ το κάνω είτε πρωί και το ξεφορμάρω απόγευμα, είτε το βράδυ και το ξεφορμάρω την επόμενη μέρα.
  6.  Το ξεφορμάρετε και μετά ετοιμάζετε την κρέμα ganache και την περιλούετε από πάνω.
  7.  Στολίζετε όπως εσείς θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το γλυκό το κάνω και νηστίσιμο αφού αντικαταστήσω το βούτυρο με φυτίνη και το γάλα των μπισκότων με νερό και κονιάκ. Δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Είναι πολύ ωραίο!!

Σχετικές συνταγές

Chocolate bomb Chocolate bomb
5
       
       
(2)
Τούρτα κορμός κόλαση! Τούρτα κορμός κόλαση!
5
       
       
(2)
Σαλάμι σοκολάτας Σαλάμι σοκολάτας
4.7593
       
       
(54)
Τούρτα μωσαϊκό Τούρτα μωσαϊκό
5
       
       
(2)
Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό) Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)
4.2241
       
       
(58)
Δούκισσα νηστίσιμη Δούκισσα νηστίσιμη
5
       
       
(4)
Μωσαϊκό 2 Μωσαϊκό 2
4.4444
       
       
(18)
Μωσαϊκό υγιεινό Μωσαϊκό υγιεινό
4.6667
       
       
(3)
Δούκισσα Δούκισσα
4.8989
       
       
(89)
Η πιο αφράτη  Δούκισσα Η πιο αφράτη Δούκισσα
4
       
       
(1)
Εύκολο Μωσαϊκό Εύκολο Μωσαϊκό
4
       
       
(1)
Μωσαϊκό Μωσαϊκό
4.7632
       
       
(38)
Τούρτα Καριόκα Τούρτα Καριόκα
5
       
       
(2)

    39 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-8-10  
    Τέλεια!! την δοκίμασα σε φίλη που την έφτιαξε για τα γεννέθλια του γιού της και ήταν απλά τέλεια!!
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 6-8-10  
    Σ΄ ευχαριστώ. Χαίρομαι που σου άρεσε. Είναι πολύ πιο υγιεινό και απλό από πολλές άλλες συνταγές για δούκισσα (που περιέχουν αυγά, φρέσκες κρέμες κλπ). Το χειμώνα το κάνω πολύ πολύ συχνά. Είναι το αγαπημένο της κόρης μου!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-8-10  
    νομίζω θα γίνει το αγαπημένο και του δικού μου γιου και της μαμάς του!!!
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 6-8-10  
    Χαίρομαι!
    #
    Σχόλιο από babystar, 24-12-10  
    Συγγνώμη, αλλά πόσο ζυγίζει το πακέτο morning coffee?
    Καλά Χριστούγεννα!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-12-10  
    baby star είναι 150γρ το κάθε πακέτο.λογικά θα μπορείς να τα αντικαταστήσεις και με πτι-μπερ αν δεν βρίσκεις τα morning coffee.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 16-1-11  
    Μόλις τώρα είδα ότι δυστυχώς ήδη βαθμολόγησα όταν την δοκιμάσα σε μια φίλη.Χθες έφτιαξα μαζί με την 10χρονη ανιψιά μου την μισή δόση για μακρόστενο ταψάκι.Είναι η πιο εύκολη,απλή και γρήγορη συνταγή για δούκισσα που δοκίμασα.Μέσα σε 2-3 ώρες είχε σφίξει στο ψυγείο και την τιμήσαμε.Από γεύση τέλεια!Ευχαριστώ.Ανεβάζω και φώτο.Από πάνω δεν φτιάξαμε γλάσο,αλλά διακοσμήσαμε με ινδοκάρυδο,τρούφα και χρωματιστές καραμελλίτσες.Και το κόλπο με το αντικολλητικό χαρτί πολύ καλό!Τέλος στον παιδέμό του ξεφορμαρίσματος!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 6-2-11  
    πολυ καλη και ελαφρια ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-5-11  
    Πολύ νόστιμη.
    Εγώ δεν μούλιασα τα μπισκότα, αλλά έβαλα το γάλα μέσα στο μείγμα.
    Έβαλα μπισκότα digestive και διακόσμισα με ζαχαρόπαστα.
    Το μόνο που θα κάνω την επόμενη φορά είναι να προσθέσω κονιακάκι γιατί λίγο αλκοόλ το ζητάει :)
    #
    Σχόλιο από afratoula, 17-8-11  
    Πολύ καλή σ'ευχαριστούμε! Τη δοκίμασα ήδη μια φορά και ετοιμάζομαι για τη δεύτερη! Δε φανταζόμουνα ότι είναι τόσο εύκολο να φτιάχνεις δούκισσα!
    #
    Σχόλιο από Ster, 27-8-11  
    τέλεια!!!!την πρώτη φορά την στόλισα μόνο με βουτυρόκρεμα...την δεύτερη φορά την έκανα τούρτα για την μικρούλα μου και την στόλισα με ζαχαρόπαστα...για πρώτη φορά καλή ήταν :)...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-9-11  
    Η γεύση της είναι υπέροχη και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της!
    Πρόσθεσα μπισκότα πτι μπερ και κράτησα από τη ζάχαρη της συνταγής. Επίσης αντί για κακάο και drinking chocolate, πρόσθεσα ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!!!
    Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από nikolena, 2-10-11  
    Πολύ ωραία η συνταγή και πολύ έυκολη φαίνεται, δεν την εχω κάνει ακόμα. Ηθελα να ρωτήσω, αν είναι η κατάληλη συνταγή για τούρτα πιδικών γενεθλίων γιατί τη βλέπω και διακοσμημένη με ζαχαρόπαστα κάτι που απαιτεί πολύ κόπο για να την καταναλώσεις σαν ένα απλό γλυκάκι απογευματινό όπως ο κορμός.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 2-10-11  
    Nikolena, ναι είναι η συνταγή που εγώ χρησιμοποιώ για να κάνω την παιδική τούρτα (είτε στρογγυλή, είτε τετράγωνη). Δεν είναι απαραίτητο να την στολίσεις με ζαχαρόπαστα αν το βρίσκεις δύσκολο. Όπως περιγράφω και στη συνταγή, μπορείς να κάνεις τη μισή δόση και να την φορμάρεις σε στενόμακρο δοχείο για να γίνει ο κλασσικός κορμός με την κρέμα canache από πάνω. Είναι πανεύκολη ακόμη και για αρχάριους!! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από 3Princesses, 23-11-11  
    Penelopitsa αν θα βάλω ζαχαροπαστα απο πάνω πάλι βάζω την ganache;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-11-11  
    Να σου απαντήσω εγώ που το έχω κάνει; Κάτω από τη ζαχαρόπαστα πρέπει να βάλεις ή βουτυρόκρεμα ή γκανάς, ό,τι επιλέξεις, ώστε να είναι εντελώς λεία η τούρτα σου και να μη φαίνονται ατέλειες. Δε θελει μεγάλη ποσότητα, ίσα να καλυφθεί.
    #
    Σχόλιο από 3Princesses, 27-11-11  
    Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση! Φαντάζομαι αν την κάνω λίγες μέρες πριν κ την βάλω στην κατάψυξη θα είναι τελειωμένη με την γκανας κ όταν ξεπαγωσει θα δουλέψω την ζαχαροπαστα
    #
    Σχόλιο από καρδούλα, 30-12-11  
    Αφού διάβασα όλα τα άρθρα του φόρουμ σχετικά με τη ζαχαρόπαστα, αποφασισα να τη φτιάξω για να διακοσμήσω την τούρτα της κόρης μου για τα πρώτα της γενέθλια. Το εσωτερικό της τούρτας θα ήθελα να είναι δούκισσα κι αυτή η συνταγή μου αρεσε πολύ. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι την τούρτα θέλω να τη φτιάξω από την προηγούμενη μέρα. Η συνταγή αυτή για δούκισσα κάνει να μείνει εκτός ψυγείου για 24 ώρες και μετά να καταναλωθεί? Απ ότι διαβασα η ζαχαρόπαστα δεν κάνει να μπει στο ψυγείο. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 4-1-12  
    Ακολούθησα τις οδηγίες της Sitronella δηλ. έβαλα μπισκότα digestive και το γάλα και το κονιάκ τα έριξα στο μίγμα , πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 4-1-12  
    Καρδούλα, ελπίζω να μην άργησα με την ερώτησή σου. Γίνεται να την κάνεις και από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσεις στο ψυγείο στο σκεύος χωρίς να την ξεφορμάρεις. Όταν θα είσαι έτοιμη με την ζαχαρόπαστα, την ξεφορμάρεις και την στολίζεις. Όσον αφορά τα σχόλια της Sitronella, θα το δοκιμάσω και εγώ και θα επανέλθω. Χαίρομαι που άρεσε αυτή η συνταγή. Είναι πραγματικά πανεύκολη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-8-10  
    Τέλεια!! την δοκίμασα σε φίλη που την έφτιαξε για τα γεννέθλια του γιού της και ήταν απλά τέλεια!!
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 6-8-10  
    Σ΄ ευχαριστώ. Χαίρομαι που σου άρεσε. Είναι πολύ πιο υγιεινό και απλό από πολλές άλλες συνταγές για δούκισσα (που περιέχουν αυγά, φρέσκες κρέμες κλπ). Το χειμώνα το κάνω πολύ πολύ συχνά. Είναι το αγαπημένο της κόρης μου!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 6-8-10  
    νομίζω θα γίνει το αγαπημένο και του δικού μου γιου και της μαμάς του!!!
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 6-8-10  
    Χαίρομαι!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 16-1-11  
    Μόλις τώρα είδα ότι δυστυχώς ήδη βαθμολόγησα όταν την δοκιμάσα σε μια φίλη.Χθες έφτιαξα μαζί με την 10χρονη ανιψιά μου την μισή δόση για μακρόστενο ταψάκι.Είναι η πιο εύκολη,απλή και γρήγορη συνταγή για δούκισσα που δοκίμασα.Μέσα σε 2-3 ώρες είχε σφίξει στο ψυγείο και την τιμήσαμε.Από γεύση τέλεια!Ευχαριστώ.Ανεβάζω και φώτο.Από πάνω δεν φτιάξαμε γλάσο,αλλά διακοσμήσαμε με ινδοκάρυδο,τρούφα και χρωματιστές καραμελλίτσες.Και το κόλπο με το αντικολλητικό χαρτί πολύ καλό!Τέλος στον παιδέμό του ξεφορμαρίσματος!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 6-2-11  
    πολυ καλη και ελαφρια ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από afratoula, 17-8-11  
    Πολύ καλή σ'ευχαριστούμε! Τη δοκίμασα ήδη μια φορά και ετοιμάζομαι για τη δεύτερη! Δε φανταζόμουνα ότι είναι τόσο εύκολο να φτιάχνεις δούκισσα!
    #
    Σχόλιο από Ster, 27-8-11  
    τέλεια!!!!την πρώτη φορά την στόλισα μόνο με βουτυρόκρεμα...την δεύτερη φορά την έκανα τούρτα για την μικρούλα μου και την στόλισα με ζαχαρόπαστα...για πρώτη φορά καλή ήταν :)...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-9-11  
    Η γεύση της είναι υπέροχη και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της!
    Πρόσθεσα μπισκότα πτι μπερ και κράτησα από τη ζάχαρη της συνταγής. Επίσης αντί για κακάο και drinking chocolate, πρόσθεσα ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό!!!
    Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 2-10-11  
    Nikolena, ναι είναι η συνταγή που εγώ χρησιμοποιώ για να κάνω την παιδική τούρτα (είτε στρογγυλή, είτε τετράγωνη). Δεν είναι απαραίτητο να την στολίσεις με ζαχαρόπαστα αν το βρίσκεις δύσκολο. Όπως περιγράφω και στη συνταγή, μπορείς να κάνεις τη μισή δόση και να την φορμάρεις σε στενόμακρο δοχείο για να γίνει ο κλασσικός κορμός με την κρέμα canache από πάνω. Είναι πανεύκολη ακόμη και για αρχάριους!! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 4-1-12  
    Ακολούθησα τις οδηγίες της Sitronella δηλ. έβαλα μπισκότα digestive και το γάλα και το κονιάκ τα έριξα στο μίγμα , πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 4-1-12  
    Καρδούλα, ελπίζω να μην άργησα με την ερώτησή σου. Γίνεται να την κάνεις και από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσεις στο ψυγείο στο σκεύος χωρίς να την ξεφορμάρεις. Όταν θα είσαι έτοιμη με την ζαχαρόπαστα, την ξεφορμάρεις και την στολίζεις. Όσον αφορά τα σχόλια της Sitronella, θα το δοκιμάσω και εγώ και θα επανέλθω. Χαίρομαι που άρεσε αυτή η συνταγή. Είναι πραγματικά πανεύκολη.
    #
    Σχόλιο από καρδούλα, 6-1-12  
    Σ' ευχαριστώ πολύ... ευτυχώς με πρόλαβες! :) Εύχομαι να τα καταφέρω...
    #
    Σχόλιο από καρδούλα, 18-1-12  
    Για τη συγκεκριμένη συνταγή έχω να πω μόνο τα καλύτερα! ΠΑΡΑ πολύ απλή στην εκτέλεση, ΠΑΡΑ πολύ ωραία γεύση και ΣΙΓΟΥΡΑ θα την ξαναφτιάξω! Η πρώτη τούρτα τη κόρης μου έκανε θραύση και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό!!! Σ΄ευχαριστούμε που την ανέβασες!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 25-3-12  
    Πάρα πολύ ωραία.Την έκανα στην νηστίσιμη εκδοχή της,με νερό,κονιάκ,digestive,έβαλα και λίγα φουντούκια και έγινε πολύ ωραία δεν είχε διαφορά. έβαλα κακάο κανονικό και αύξησα την άχνη.Την άλλη φορά θα βάλω ξύσμα πορτοκάλι,νομίζω ότι θα της πηγαίνει.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από pennyleo, 10-6-12  
    τελεια!!!! θα προσπαθησω να σας βαλω φωτογραφια !!!! τα πρωτα γενεθλια της κορης μου ηταν super !!!!!! ευχαριστω για την συνταγη!!!!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 12-8-12  
    Ειναι ακομα στο ψυγειο..ακολουθησα οτι εκανε η sitronella εβαλα μεσα στο μειγμα το γαλα γιατι δε παγωνει μετα απο 24 ωρες στο ψυγειο?μαλλον εχει παγωσει μεσα αλλα απ εξω που το χω ξεφορμαρει ειναι αρκετα μαλακο ,ετσι πρεπει να ναι?αληθεια τι βουτυρο χρησιμοποιειτε?οταν εχω βαλει "πλακα" γινεται πετρα δε κοβεται!γι αυτο τωρα εβαλα σοφτ.
    #
    Σχόλιο από PENELOPITSA, 12-8-12  
    Είναι παράξενο που δεν έχει παγώσει ακόμη. Ίσως φταίει ο βούτηρος. Εγώ όταν θα το κάνω αρτύσιμο βάζω kerrygold, όταν θα το κάνω νηστίσιμο βάζω βιτάμ ή μαργαρίνη φλόρα νηστίσιμη.
    #
    Σχόλιο από annies, 16-8-12  
    μμμμ τέλεια!! είναι και πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, εντυπωσιάστηκα!! Ευχαριστώ πολύ για την συνταγή, σίγουρα θα την ξανακάνω. Το γλάσο βγήκε πιο πολύ και το έβαλα σε ένα μπωλ και όποιος θέλει βάζει εχτρα απο πάνω στο κομμάτι του yum!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 21-9-12  
    Αυτή τη φορά την έκανα κανονικά την συνταγή απλά έβαλα μπισκότα πτι μπερ.Έβαλα λίγο άρωμα πορτοκάλι και ήταν τέλειος συνδυασμός.Ευχαριστώ και πάλι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από babystar, 24-12-10  
    Συγγνώμη, αλλά πόσο ζυγίζει το πακέτο morning coffee?
    Καλά Χριστούγεννα!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-12-10  
    baby star είναι 150γρ το κάθε πακέτο.λογικά θα μπορείς να τα αντικαταστήσεις και με πτι-μπερ αν δεν βρίσκεις τα morning coffee.
    #
    Σχόλιο από nikolena, 2-10-11  
    Πολύ ωραία η συνταγή και πολύ έυκολη φαίνεται, δεν την εχω κάνει ακόμα. Ηθελα να ρωτήσω, αν είναι η κατάληλη συνταγή για τούρτα πιδικών γενεθλίων γιατί τη βλέπω και διακοσμημένη με ζαχαρόπαστα κάτι που απαιτεί πολύ κόπο για να την καταναλώσεις σαν ένα απλό γλυκάκι απογευματινό όπως ο κορμός.
    #
    Σχόλιο από 3Princesses, 23-11-11  
    Penelopitsa αν θα βάλω ζαχαροπαστα απο πάνω πάλι βάζω την ganache;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 24-11-11  
    Να σου απαντήσω εγώ που το έχω κάνει; Κάτω από τη ζαχαρόπαστα πρέπει να βάλεις ή βουτυρόκρεμα ή γκανάς, ό,τι επιλέξεις, ώστε να είναι εντελώς λεία η τούρτα σου και να μη φαίνονται ατέλειες. Δε θελει μεγάλη ποσότητα, ίσα να καλυφθεί.
    #
    Σχόλιο από 3Princesses, 27-11-11  
    Ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση! Φαντάζομαι αν την κάνω λίγες μέρες πριν κ την βάλω στην κατάψυξη θα είναι τελειωμένη με την γκανας κ όταν ξεπαγωσει θα δουλέψω την ζαχαροπαστα
    #
    Σχόλιο από καρδούλα, 30-12-11  
    Αφού διάβασα όλα τα άρθρα του φόρουμ σχετικά με τη ζαχαρόπαστα, αποφασισα να τη φτιάξω για να διακοσμήσω την τούρτα της κόρης μου για τα πρώτα της γενέθλια. Το εσωτερικό της τούρτας θα ήθελα να είναι δούκισσα κι αυτή η συνταγή μου αρεσε πολύ. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι την τούρτα θέλω να τη φτιάξω από την προηγούμενη μέρα. Η συνταγή αυτή για δούκισσα κάνει να μείνει εκτός ψυγείου για 24 ώρες και μετά να καταναλωθεί? Απ ότι διαβασα η ζαχαρόπαστα δεν κάνει να μπει στο ψυγείο. Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 12-8-12  
    σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση,απλα χρειαζομαι αλλη μια διευκρινηση αν γινεται..κι εγω μαργαρινη εβαλα αλλα σε τι μορφη τη χρησομοποιεις?το σκληρο που ειναι τυλιγμενο σε χαρτι η το soft που ειναι σε σκαφακια?
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 12-8-12  
    συγνωμη αλλα αυτα τα μπισκοτα που τα βρισκω?δεν τα ξερω καθολου.καποιος να βοηθησει?
    #
    Σχόλιο από ppaffourou, 8-6-14  
    το ταψί τι ύψος έχει? το δικό μου είναι 23 cm διάμετρος και 8 ύψος, είναι εντάξει το μέγεθος για τη συνταγή; Ευχαριστώ!

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-5-11  
    Πολύ νόστιμη.
    Εγώ δεν μούλιασα τα μπισκότα, αλλά έβαλα το γάλα μέσα στο μείγμα.
    Έβαλα μπισκότα digestive και διακόσμισα με ζαχαρόπαστα.
    Το μόνο που θα κάνω την επόμενη φορά είναι να προσθέσω κονιακάκι γιατί λίγο αλκοόλ το ζητάει :)
    #
    Σχόλιο από chara N.P., 10-9-13  
    Δοκίμασα τη συνταγή αυτή και είναι υπέροχη!!! Για γλάσο έλιωσα σε μπεν μαρί λίγη κουβερτούρα και μετά την ένωσα με Νουτέλα και λίγο γάλα. ¨Αρεσε σε όλους!!! Σήμερα τη δοκίμασα και σε μια δική μου παραλλαγή - έβαλα τη μισή ποσότητα σε βούτυρο και την υπόλοιπη τη συμπλήρωσα σε ελαιόλαδο και επίσης έβαλα 5 κουταλιές ζάχαρι και 4 μέλι, έτσι βγήκε και πιο ελαφριά!!!.Από πάνω τη στόλισα με ζαχαρόπαστα για τα γενέθλια της κόρης μου. Δεν έμεινε τίποτε ενθουσιάστηκαν όλοι! Η συνταγή είναι εξαίσια απλά προσέξτε στο γάλα που βάζετε στα μπισκότα μην έχει πολύ κονιάκ - μια , μιάμιση κουταλιά είναι υπεραρκετή!!! Ευχαριστώ και πάλι για τη συνταγή - την έβαλα ήδη στο φάιλ μου.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...

    Σχετικές οδηγίες

    Τούρτα πασχαλίτσα 2
    Προστέθηκε από bvick
    5
           
           
    (4)
    Τούρτα Πασχαλίτσα
    Προστέθηκε από stavroulla
    4.8571
           
           
    (14)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κεϊκ, cupcakes, τουρτες και συναφη
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της chriscat8
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της pennyleo
    ΓΛΥΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της Cindy
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 210 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 751 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki