Τούρτα εύκολη με μπισκότα

Bαθμολογία: 4.8
       
 
185 ψήφοι
alchemist, 05.11.08

Περιγραφή

Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο γλυκό..κάθε φορά που το φτιάχνει η μαμά μου το τρώω όλο μόνη μου!!!!!
Τούρτα εύκολη με μπισκότα
photo: e1drua

Συνταγή από:

alchemist

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 6 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 σαντιγύ morfat
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σοκολάτα , Γάλα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σπάμε τα μπισκότα ανώμαλα (υπολογίστε περίπου στα τρία κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε σ'ένα ταψί.
  2. Βράζούμε το γάλα με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και 3 με 4 κομμάτια απ΄τα 5 κομματια (συνήθως) της κουβερτούρας (το υπόλοιπο το κρατάμε για στόλισμα μετά). Πήζει απότομα η κρέμα μας. Δεν θέλουμε να γίνει πολύ πηχτή!!
  3. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω απ'τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.
  4. Χτυπάμε καλά σ'ένα μπολ τη σαντιγύ ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα.
  5. Όταν κρυώσει το γλυκό στρώνουμε και τη σαντιγύ μας από πάνω.
  6. Και τέλος τρίβουμε με τρίφτη την υπόλοιπη κουβερτούρα μας από πάνω. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να γίνει πιο συμπαγές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκότα δεν πρέπει να ναι σε μία επίπεδη στρώση, γι'αυτο και τα σπάμε. Να ναι ψιλοανώμαλη η στρώση για να πέσει και ενδιάμεσα ίσως η κρέμα.

Επίσης η κρέμα δεν πρέπει να γίνει πολύ πηχτή και πρέπει να τη ρίξουμε καυτή πάνω στα μπισκότα για να μαλακώσουν.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο (δηλαδή για να μαλακώσουν τα μπισκότα) πρέπει, άφου ρίξουμε την κρέμα, να το αφήσουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει. Μέτα από λίγο μπορουμε να το βάλουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορα.

Σχετικές συνταγές

    220 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 9-11-08  
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΗ. ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΕΒΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ ΠΕΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ!
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    #
    Σχόλιο από μελ, 28-11-08  
    Ηκουβερτουρα ποσα γραμμαρια ναειναι τα υλικα ταρηχνω ολλα μαζι?
    #
    Σχόλιο από alchemist, 29-11-08  
    η κουβερτούρα που ρίχνεις στο μείγμα της κρέμας είναι περίπου 100γρ. κ άλλα 25 γρ. ή και παραπάνω άμα θες για να την τρίψεις πάνω απτο γλυκό όταν είναι έτοιμο.τα υλίκα μπαίνουν με τη σειρά που τα χω γράψει.πρώτα βράζεις το κορν φλάουρ με το γάλα κ επείτα ρίχνεις τα υπόλοιπα σχετίκα γρήγορα.κ όλα μαζι να τα βάλεις (βιταμ,ζάχαρη κ κουβερτούρα δεν θα χεις πρόβλημα.).καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 13-1-09  
    Οντως πανεύκολη και αν προσέξεις το στόλισμα της γίνεται και εντυπωσιακή.Προσωπικά θα την ήθελα πιο γλυκιά. Την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγη ζαχαρίτσα ακόμα.
    #
    Σχόλιο από alchemist, 14-1-09  
    ναι...τώρα που το λες..δεν είναι και τόσο γλυκιά η τουρτίτσα.και αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που το τρώω όλο κάθε φορά..δεν σε λιγώνει, είναι και ελαφρύ οπότε ένα κομμάτι δεν σου κάνει τίποτα!!θα δοκιμάσω και εγώ λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω την επόμενη φορά!!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-2-09  
    πολυ καλη!κερασα κιολας στη διπλανη σελιδα!!Αν την ξανακανω θα βαλω πιο πολλη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από lia_jack, 23-3-09  
    Καλησπέρα!Έχω μία απορία για να ξεκινήσω να την κάνω.Τι ταψάκι να χρησιμοποιήσω για να μπορέσω εύκολα να βγάλω το κομμάτι χωρίς να το χαλάσω;Παρακαλώ έμπειροι ζαχαροπλάστες βοηθείστε!Θα κεράσω τα πεθερικά μου!!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 23-3-09  
    μόλις την εφτιαξα...έβαλα τη μισή δόση, οποτε η ολόκληρη μάλλον θέλει 30αρι ταψάκι..(για τη φίλη που έχει αγωνία,..πεθερά είναι αυτή!!!αρκεί να μην είναι θανάσιμη:-)
    Την έχω να κρυώσει οποτε θα επανέλθω με βαθμολογία...πάντως δείχνει εξαιρετική!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 23-3-09  
    ακόμη δεν έχει προλάβει να παγώσει πολύ καλά...παρόλα αυτά το δοκιμάσαμε και τα πέντε πηρουνάκια όλα δικά του!!!Μπράβο!!!Πολύ καλό και πολυ εύκολο!!!Συγχαρητήρια!!!
    ¨εκανα τις εξής παραλλαγές. Έβαλα τα κομματιασμένα μπισκότα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα, προσθεσα μια κουταλιά σιρόπι καραμέλας, και έβαλα μια σοκολάτα γαλακτος( κατά λαθος βέβαια) και μισή κουβερτούρα.
    #
    Σχόλιο από lia_jack, 26-3-09  
    Ουααααάου!!!
    #
    Σχόλιο από mapol, 8-10-09  
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    #
    Σχόλιο από naty_p, 12-11-09  
    #
    Σχόλιο από belinda, 22-11-09  
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 28-11-09  
    Πολλή ωραία η τουρτα.
    την εβαλα σε πυρεξ μακροστενο.
    οντως δεν ειναι πολυ γλυκιά αλλά θα την ηθελα λίγο πιο σκουρα.
    #
    Σχόλιο από elemnt, 9-12-09  
    ΑΨΟΓΗ!!!!!!! ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ (ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ)ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ!! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 31-12-09  
    Την έφτιαξα και είναι πολύ ωραία.Έκανα κάποιες αλλαγές βέβαια γιατί την ώρα που την έφτιαξα σιγά μην τα είχα όλα.Έσπασα γεμιστά μπισκότα απο κάτω και έτριψα λίγα στη γέμιση μέσα γιατί δεν είχα κουβερτούρα.Σαντιγύ έβαλα μια μικρή στρώση και απο πάνω έτριψα πάλι μπισκότα στο μουλτι και κάλυψα την τούρτα.Το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο πάντως.Την επόμενη φορά θα την κάνω όπως λέει η συνταγή :))))
    #
    Σχόλιο από silver, 12-1-10  
    Την κάνω και εγω αυτή την συνταγή πολύ συχνά απλά βάζω 3 κουβερτούρες τον 125γρμ.10κουταλιές ζάχαρη και τέλος στολίζω την σαντιγί με τρούφα σε τετράγωνο ταψί πιρέξ
    #
    Σχόλιο από elemnt, 8-4-10  
    Ap' otan thn prwtoeida edw auth th suntagh th ftiaxnw toulaxiston mia fora to mhna!!!! Einai uperoxh kai den menei sto psugeio perissotero apo merikes wres!!! mpravo kai se sena kai sth mama sou!!!
    #
    Σχόλιο από GIANNIS P, 15-4-10  
    Τι εννοείς ''Χτυπάμε καλά σ'ένα μπολ τη σαντιγύ ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα.''; Φτιάχνουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο ή περνουμε τη συνταγή που βρίσκεται έτοιμη σε κονσερβα και σε αυτό ρίχνουμε το ζαχαρούχo;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    168 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από giotasamos, 9-11-08  
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΚΗ. ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΕΒΑΛΑ ΚΑΒΟΥΡΝΤΙΣΜΕΝΑ ΠΕΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ!
    #
    Σχόλιο από karpanboula, 9-11-08  
    #
    Σχόλιο από Κατερίνα71, 13-1-09  
    Οντως πανεύκολη και αν προσέξεις το στόλισμα της γίνεται και εντυπωσιακή.Προσωπικά θα την ήθελα πιο γλυκιά. Την επόμενη φορά θα προσθέσω λίγη ζαχαρίτσα ακόμα.
    #
    Σχόλιο από alchemist, 14-1-09  
    ναι...τώρα που το λες..δεν είναι και τόσο γλυκιά η τουρτίτσα.και αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που το τρώω όλο κάθε φορά..δεν σε λιγώνει, είναι και ελαφρύ οπότε ένα κομμάτι δεν σου κάνει τίποτα!!θα δοκιμάσω και εγώ λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω την επόμενη φορά!!
    #
    Σχόλιο από ellidiam, 7-2-09  
    πολυ καλη!κερασα κιολας στη διπλανη σελιδα!!Αν την ξανακανω θα βαλω πιο πολλη ζαχαρη.
    #
    Σχόλιο από lia_jack, 26-3-09  
    Ουααααάου!!!
    #
    Σχόλιο από mapol, 8-10-09  
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
    #
    Σχόλιο από naty_p, 12-11-09  
    #
    Σχόλιο από belinda, 22-11-09  
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 28-11-09  
    Πολλή ωραία η τουρτα.
    την εβαλα σε πυρεξ μακροστενο.
    οντως δεν ειναι πολυ γλυκιά αλλά θα την ηθελα λίγο πιο σκουρα.
    #
    Σχόλιο από elemnt, 9-12-09  
    ΑΨΟΓΗ!!!!!!! ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ (ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ)ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ!! ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!
    #
    Σχόλιο από elemnt, 8-4-10  
    Ap' otan thn prwtoeida edw auth th suntagh th ftiaxnw toulaxiston mia fora to mhna!!!! Einai uperoxh kai den menei sto psugeio perissotero apo merikes wres!!! mpravo kai se sena kai sth mama sou!!!
    #
    Σχόλιο από twin2, 27-5-10  
    Είμαι καινούρια στην παρέα και είναι από τις πρώτες συνταγές που δοκίμασα.Εβαλα 10 κουτ.ζάχαρη και ήταν τέλεια.Την έφτιαξα στην γιορτή του γιου μου και μου ζητούσαν την συνταγή.Πέντε πηρουνάκια για τη συνταγή είναι φοβερή!!
    #
    Σχόλιο από 1415, 27-5-10  
    Απο τις πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές.Ειδικά η γεύση που παίρνει η σαντιγί με το ζαχαρούχο ειναι φοβερή!!
    #
    Σχόλιο από GIANNIS P, 4-6-10  
    #
    Σχόλιο από elmar, 10-6-10  
    Συγχαρητήρια!
    Πάρα πολύ καλή συνταγή και αν συνυπολογίσεις και την ευκολία...super γλυκό! Και δροσιστικό! Την έφτιαξα 2 φορές απανωτά και ικανοποίησα και τους πιο δύσκολους κριτές! Το δεύτερο κομμάτι πήγε σύννεφο!
    Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από 1415, 10-7-10  
    Φανταστικό γλυκό για καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από penny lane, 12-7-10  
    απλα τελεια!την εφτιαξα για την γιορτη της μητερας μου και ολοι με ρωτανε ποτε θα την ξανακανω!και το καλυτερο οτι δεν λερωνεις παρα μονο ενα σκευος.σ ευχαριστω παρα πολυ!
    #
    Σχόλιο από twin1, 18-7-10  
    θα ήθελα κι εγώ να πω ότι δοκίμασα την τουρτίτσα και ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!Πραγματικά δεν περίμενα να έχει τέτοια γεύση...και φυσικά συμφώνησαν και οι υπόλοιποι που είχαν την τύχη να τη γευτούν...
    Μπράβο για την ωραία σου συνταγή!
    #
    Σχόλιο από kastana, 18-7-10  
    Αυτή η σοκολατένια κρέμα που ανακατεύεται με τα μπισκότα και τα μαλακώνει είναι το κάτι άλλο!!! 5 πιρουνάκια είναι λίγα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    33 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μελ, 28-11-08  
    Ηκουβερτουρα ποσα γραμμαρια ναειναι τα υλικα ταρηχνω ολλα μαζι?
    #
    Σχόλιο από alchemist, 29-11-08  
    η κουβερτούρα που ρίχνεις στο μείγμα της κρέμας είναι περίπου 100γρ. κ άλλα 25 γρ. ή και παραπάνω άμα θες για να την τρίψεις πάνω απτο γλυκό όταν είναι έτοιμο.τα υλίκα μπαίνουν με τη σειρά που τα χω γράψει.πρώτα βράζεις το κορν φλάουρ με το γάλα κ επείτα ρίχνεις τα υπόλοιπα σχετίκα γρήγορα.κ όλα μαζι να τα βάλεις (βιταμ,ζάχαρη κ κουβερτούρα δεν θα χεις πρόβλημα.).καλή επιτυχία!!
    #
    Σχόλιο από lia_jack, 23-3-09  
    Καλησπέρα!Έχω μία απορία για να ξεκινήσω να την κάνω.Τι ταψάκι να χρησιμοποιήσω για να μπορέσω εύκολα να βγάλω το κομμάτι χωρίς να το χαλάσω;Παρακαλώ έμπειροι ζαχαροπλάστες βοηθείστε!Θα κεράσω τα πεθερικά μου!!
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 23-3-09  
    μόλις την εφτιαξα...έβαλα τη μισή δόση, οποτε η ολόκληρη μάλλον θέλει 30αρι ταψάκι..(για τη φίλη που έχει αγωνία,..πεθερά είναι αυτή!!!αρκεί να μην είναι θανάσιμη:-)
    Την έχω να κρυώσει οποτε θα επανέλθω με βαθμολογία...πάντως δείχνει εξαιρετική!
    #
    Σχόλιο από GIANNIS P, 15-4-10  
    Τι εννοείς ''Χτυπάμε καλά σ'ένα μπολ τη σαντιγύ ρίχνοντας σιγά σιγά και το ζαχαρούχο γάλα.''; Φτιάχνουμε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο ή περνουμε τη συνταγή που βρίσκεται έτοιμη σε κονσερβα και σε αυτό ρίχνουμε το ζαχαρούχo;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 15-4-10  
    Γράφει σαντιγύ morfat, οπότε εννοεί αυτή στο τενεκεδάκι.
    #
    Σχόλιο από sofia_pant, 19-10-10  
    Να ρωτήσω κάτι επειδή είμαι καινούργια στο άθλημα;Η σαντιγύ morfat που βρήκα είναι είτε σε σκόνη στη κονσέρβα είτε κρέμα στο χάρτινο και θέλει παρασκευή με γάλα και χτύπημα σε μίξερ.Ποιά να πάρω;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 20-11-10  
    Sofia_pant, εννοεί τη μόρφατ σε κονσέρβα απ' ό,τι καταλαβαίνω. Αυτή δεν έχει ζάχαρη και θα ισορροπεί με το ζαχαρούχο.
    #
    Σχόλιο από GLUKA, 7-2-11  
    geia sas!fainetai teleia syntagh!!!!kai tha hthela na thn dokimasw efoson eimai kai latrhs tou glukou!!!!hthela na rwthsw omws auto pou fenetai to kafe sthn fwto(teleia emfanish) ti einai???gia to stolisma lew.meta thn santigu.ti einai?parakalw perimenw thn apanthsh sas!!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 14-2-11  
    GLUKA το λέει στις οδηγίες, κρατάμε ένα κομματάκι από την κουβερτούρα , για το στόλισμα.Την τρίβουμε στο τέλος από πάνω.
    #
    Σχόλιο από AggSaba, 13-3-11  
    Την έφτιαξα και είναι υπέροχη! Μόνο που μου φάνηκε λίγο γλυκιά. Αυτό είναι όμως υποκειμενικό. Τι να μειώσω από τα υλικά, ώστε να μην είναι τόσο γλυκιά;
    #
    Σχόλιο από Magica, 9-5-11  
    Θέλω να φτιάξω το γλυκό σε σχήμα τούρτας οπότε 8α χρησιμοποιήσω στρογγυλό ταψί ή τσέρκι. Τί νούμερο όμως για να βγεί σωστό το ύψος του?
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 9-5-11  
    magika αν διαβασεισ τα σχολια πρεπει να ειναι 3ο αρι το ταψακι .....
    #
    Σχόλιο από Magica, 9-5-11  
    Ναι, το είδα ,απλά δεν το έχει φτιάξει κανείς σε 30άρι απ ότι φαίνεται...δεν πειράζει, 8α το δοκιμάσω εγώ! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από iwanna-tsampika, 28-6-11  
    για ποσα ατομα περιπου ειναι αυτες οι ποσοτητες?
    #
    Σχόλιο από natasam, 3-12-11  
    την έχω φτιάξει μία φορά πέρισυ και ήταν πολύ καλή αλλά εμένα και σε όσους την δοκίμασαν μας φάνηκε πολύ λίγη η κρέμα που ανακατεύουμε με τα μπισκότα και καταλαβαίναμε περισσότερο τα μπισκότα. να βάλω άλλη μισή φορά την ποσότητα για την κρέμα;; το έχει κάνει κανείς;;; την θέλω για αυριο που έχει γενέθλια ο άντρας μου. να την φτιάξω από σήμερα ή αύριο καλύτερα για την γεύση;;
    #
    Σχόλιο από rox, 3-12-11  
    Το αποτέλεσμα απολαυστικό!Οι οδηγίες όμως νομίζω θα έπρεπε να ήταν πιο αναλυτικές γιατί όλοι δεν έχουν πείρα.Πάντως ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
    natasam να τη φτιάξεις από σήμερα χωρίς να πειράξεις την αναλογία κρέμας μπισκότων.Αν η κρέμα κρυώσει εντελώς πάνω στα μπισκότα,μαλακώνουν και καταλαβαίνεις περισσότερο την κρέμα.
    #
    Σχόλιο από natasam, 3-12-11  
    έτσι την έφτιαξα την προηγούμενη φορά.....αλλά όσοι την δοκίμασαν αυτό μου είπαν. τήρησα πιστά τις αναλογίες...τι να κάνω;; αφήστε που καμία σχέση δεν είχε με την φωτογραφία.... εμένα δεν ήταν τόσο σκούρα και ήταν πιο ψηλό το κάτω μέρος και λιγότερο ψηλό το επάνω...μια βοήθεια;;; γιατί γενικά είχε πολύ ωραία γεύση. σε τι ταψάκι την βάζετε;;;
    #
    Σχόλιο από rox, 3-12-11  
    Και η δικια μου ήταν πιο ψηλή στο κάτω μέρος.Χρησιμοποίησα μέτριο πυρέξ 24*36 περίπου.Αν έχεις στρογγυλό ταψάκι περίπου 30 εκ. διάμετρο.
    #
    Σχόλιο από Olive83, 22-12-11  
    Καλήσπέρα! Ειμαι νέα στην παρέα και παραγματικά απ αυτά που διάβασα ανυπομονώ να την δοκιμάσω!! Θέλω να την φτιάξω μεθαύριο να κεράσω για τη γιορτη του άντρα μου!! Εχω μερικές απορίες.. Η βάση τι υψος πρεπει να έχει? Αν τα μπισκότα τα βαλουμε στην κατσαρόλα οπως διαβασα θα μαλακώσουν πολύ? Τελικά χρειάζεται παραπάνω ζάχαρη ή όχι? Το μορφατ το χτυπάμε για ωρα να γινει σαντιγυ? Η κρέμα γίνεται τόσο σφιχτη όπως στη φωτογραφία? Να βαλω τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμενα μπισκότα σοκολάτας? Α, και πόσο θέλει να παγώσει? Πολλά ρωτάω sorry.. Περιμένω απάντηση.. Ευχαριτώ!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sidarieva, 23-3-09  
    ακόμη δεν έχει προλάβει να παγώσει πολύ καλά...παρόλα αυτά το δοκιμάσαμε και τα πέντε πηρουνάκια όλα δικά του!!!Μπράβο!!!Πολύ καλό και πολυ εύκολο!!!Συγχαρητήρια!!!
    ¨εκανα τις εξής παραλλαγές. Έβαλα τα κομματιασμένα μπισκότα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα, προσθεσα μια κουταλιά σιρόπι καραμέλας, και έβαλα μια σοκολάτα γαλακτος( κατά λαθος βέβαια) και μισή κουβερτούρα.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 31-12-09  
    Την έφτιαξα και είναι πολύ ωραία.Έκανα κάποιες αλλαγές βέβαια γιατί την ώρα που την έφτιαξα σιγά μην τα είχα όλα.Έσπασα γεμιστά μπισκότα απο κάτω και έτριψα λίγα στη γέμιση μέσα γιατί δεν είχα κουβερτούρα.Σαντιγύ έβαλα μια μικρή στρώση και απο πάνω έτριψα πάλι μπισκότα στο μουλτι και κάλυψα την τούρτα.Το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο πάντως.Την επόμενη φορά θα την κάνω όπως λέει η συνταγή :))))
    #
    Σχόλιο από silver, 12-1-10  
    Την κάνω και εγω αυτή την συνταγή πολύ συχνά απλά βάζω 3 κουβερτούρες τον 125γρμ.10κουταλιές ζάχαρη και τέλος στολίζω την σαντιγί με τρούφα σε τετράγωνο ταψί πιρέξ
    #
    Σχόλιο από elenakappa, 2-8-10  
    Σε ευχαριστώ για την όμορφη και εύκολη συνταγή ,έκανα λίγες αλλαγές βάζω μπισκότα τύπου μιράντα και στην μορφατ με το ζαχαρούχο έβαλα 4 καπάκια κονιάκ και τρεις βανίλιες .Επίσης απο λάθος ξέχασα το βιτάμ και έγινε πολύ ελαφριά και νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από anna_p, 22-2-11  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 2-3-11  
    Την εκανα με παραλλαγη γιατι δεν ειχα κρεμα γαλακτος.
    Εφτιαξα και εριξα πανω απο την σοκολατα και μια κρεμα βανιλιας (μικροτερη δοση ομως) και γαρνιρισα με τριμενο φουντουκι,νοστιμοτατη!
    Θα την δοκιμασω και με σαντυγι :)
    #
    Σχόλιο από pitsirika34, 3-6-11  
    εχω ανεβασει κ φωτο,την ειχα πολυ καιρο τη συνταγη κ οντως βγαινει πολυ ωραιο γλυκο,οποτε το κανω κλεβω εντυπωσεις,μπραβο σ που την ανεβασες..Πηγα κ εγω να την ανεβασω τη συνταγη αλλα οταν ειδα οτι εχουμε την ιδια ελυσα στα γελια,λεω αποκλειεται
    κ ομως οι καλες συνταγες πηγαινουν απο στομα σε στομα!
    #
    Σχόλιο από marypap, 7-6-11  
    Είναι πραγματικά υπέροχη!Την έχω κάνει πολλές φορές με αυτόν τον τρόπο αλλά και με μια παραλλαγή.Αυτό που έχω αλλάξει είναι η ποσότητα της ζάχαρης (3 κουτ.σουπας στη μισή δόση) και η σαντιγύ που για τη μισή δόση χτυπάω 250ML κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη.Όπως και να την έχω κάνει πάντως αρέσει σε όλους!Ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 25-7-11  
    Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!Δεν έβαλα μορφατ,γιατί δεν μου αρέσει η γεύση της για σαντιγύ αλλά κρέμα γάλακτος. Επίσης έβαλα μόνο 2 κ.σ βιτάμ και όχι την ποσότητα της συνταγής.
    #
    Σχόλιο από EviZ, 30-12-11  
    αν κ εκανα μεγαλη βλακεια, γιατι μπερδευτηκα κ αντι για μαργαρινη (βιταμ) εβαλα φυτινη!!!βγηκε πολυ νοστιμη!κ πολυ ευκολη!Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από noyfaro, 4-7-12  
    ειναι υπεροχη φανταστηκη και πολυ ευκολη
    #
    Σχόλιο από CPALASCHA, 16-7-12  
    Την έφτιαξα χτες για τα γενέθλια του άντρα μου με κάποιες παραλλαγές που μπορει να σας φανούν ενδιαφέρουσες.Αντί για μαργαρίνη έβαλα βούτυρο αγελάδος και αντί για κουβερτούρα κακάου έβαλα κουβερτούρα λευκής σοκολάτας. Επίσης στην κρέμα έβαλα σουμάδα και στο τέλος πασπάλισα την τούρτα με καβουρντισμένο αμύγδαλο φιλέ. Θύμιζε τούρτα αμυγδάλου. Εξαιρετική συνταγή, εύκολη και γρήγορη. Η μόνη μου παρατήρηση είναι για την κρέμα που βγήκε αραιή
    #
    Σχόλιο από Polinalda, 12-12-12  
    Την έχω κάνει ήδη 4 με 5 φορές και συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα εμένα και την οικογένεια μου με την γεύση της. Η δικά μου πρόταση είναι να βραχούν λίγο τα πτι-μπερ με γάλα και κονιάκ ώστε να μην είναι ιδιαίτερα τραγανά τα κομμάτια στο τέλος της μπουκιάς. Και πάλι συγαρητήρια
    #
    Σχόλιο από Yiotoula, 25-11-13  
    Την έχω καθιερώσει πλέον! Τη φτιάχνω ακόμα και αντί για τον κλασσικό κορμό! Μόνο που δε βάζω σαντιγύ και σήμερα πρόσθεσα 1 κ.σ. κακάο για πιο έντονη γεύση και το ένα πακέτο πτι-μπερ ήταν από τα καινούρια με τη σοκολάτα! Όπως και να την κάνω είναι απίθανη!
    #
    Σχόλιο από fiogaki, 10-1-14  
    Δεν το πιστεύω ότι δεν έχω βαθμολογήσει ακόμη αυτό το γλυκό, αν και το κάνω εδώ και χρόνια! Έχει γίνει οικογενειακή μας παράδοση, το πιο αγαπημένο μας γλυκό! Το φτιάχνουμε σε κάθε μας γιορτή, γενέθλια, τραπέζι,Χριστούγεννα...και όλοι μας οι φίλοι το περιμένουν. Μάλιστα εγώ δεν ασχολούμαι καν πλέον, ο άντρας και οι κόρες μου το φτιάχνουν μόνοι τους. Απίστευτα εύκολο, απίστευτα γρήγορο, απίστευτα νόστιμο και πετυχαίνει πάντα!!! Η μόνη παραλλαγή που κάνουμε από την αρχή είναι ότι βάζουμε 6 κουταλιές ζάχαρη, αντί για 8, και γίνεται super!!! Ευχαριστούμε πολύ!!!!
    #
    Σχόλιο από DINAVAM, 25-4-14  
    Πολυ ωραια.Εμενα δεν μου αρεσει να νιωθω τοσο το βιταμ οποτε τη δευτερη φορα δεν εβαλα καθολου.ειναι πολυ καλο και ετσι.
    #
    Σχόλιο από lena!, 19-5-14  
    Εγω βαζω μια ολοκληρη κουβερτουρα στην κρεμα κ πανω απο την κρεμα σοκολατας βαζω ενα πακετο τριμενα OREO κ το αναμειγνυω. Γινετε απλα τελειοοο!!!!!!!Συνχαρητηρια για την συνταγη1!!
    #
    Σχόλιο από lena!, 19-5-14  
    Εγω βαζω μια ολοκληρη κουβερτουρα στην κρεμα κ πανω απο την κρεμα σοκολατας βαζω ενα πακετο τριμενα OREO κ το αναμειγνυω. Γινετε απλα τελειοοο!!!!!!!Συνχαρητηρια για την συνταγη1!!
    #
    Σχόλιο από sange, 26-8-14  
    Τέλειο γλυκό! Εγώ βάζω 8 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ, 3 κουταλιές κακάο για έξτρα χρώμα, 200 γρ. κουβερτούρα και πολύ λιγότερη μαργαρίνη, μόνο 2 κουταλιές της σούπας. Τα μπισκότα τα βάζω μέσα στη ζεστή κρέμα και μουσκεύουν όσο πρέπει. Για σαντιγύ βάζω γκαρνί λόγω της ευκολίας, αλλά το μίγμα μόρφατ ζαχαρούχου είναι άπαιχτο. Μπράβο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της tzeni_xol
    Τούρτες
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της adala965
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της lia papadopoulou