Τούρτα express όνειρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγη αυτη την εφτιαξε η Αργυρω Μπαρμπαριγου στο "10 με 1 μαζι".
Υλικά
-
200 γρ. μπισκότα γεμιστά σοκολάτας
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
-
2 κρόκους
-
1/3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-
3 κ.σ. κορν φλάουρ
-
2 κ.γ. ζελατίνη σκόνη
-
3 κ.σ. νερό βραστό
-
1 βανίλια
-
1 πρεζα αλάτι
-
3 μπανάνες
-
σοκολάτα λιωμένη ή τριμμένη για το στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μεχρι να γίνουν σκόνη.
-
2
Αδειαζουμε τα μπισκότα σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Σε μέτρια φωτια βάζουμε τους κρόκους, το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, 1 πρέζα αλάτι και το κορν φλάουρ ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά.
-
4
Διαλύουμε την ζελατίνη με τις 3 κουταλιές βραστό νερό και την ρίχνουμε στην κρεμα ανακατευοντας γρήγορα.
-
5
Σε μια φόρμα για τούρτα 20εκ. στρωνουμε το παντεσπανι απο τα μπισκότα.
-
6
Απο πάνω βάζουμε σε στρωσεις τις μπανανες κομμενες σε λεπτες φέτες και προσθέτουμε την κρεμα.
-
7
Στολίζουμε την τουρτα με λιωμένη ή τριμένη σοκολάτα.
Σχόλια