γιώουσ
γιώουσ @cook_8520170
,ΕΛΛΑΔΑ

Αφράτη τούρτα με γεύση φουντουκιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας περισσέψουν κρέμες, μπορείτε να φτιάξετε και σφηνάκια!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 125 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 125 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
  4. Για το σιρόπι
  5. 170 γραμμάρια ζάχαρη
  6. 170 γραμμάρια νερό
  7. 50 γραμμάρια ρούμι η μαύρο
  8. 150 γραμμάρια φουντούκια καραμελωμένα
  9. λίγο γάλα ώστε να αραιώσει η κρέμα και να γίνει σαν αλοιφή.
  10. Για την κρέμα patisserie
  11. 350 γραμμάρια γάλα
  12. 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  13. 1 βανίλια (3 γραμμαρίων που είναι σε σκόνη ή λίγες σταγόνες ή ένα κλωναράκι φυσικής βανίλιας)
  14. 80 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  15. 40 γραμμάρια κόρν φλάουρ
  16. 3 κρόκους αβγών
  17. 1 ολόκληρο αβγό (κρόκο+ασπράδι)
  18. Για την Ganache
  19. 125 γραμμάρια κουβερτούρα
  20. 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  21. Για τη Σαντιγύ
  22. 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  23. 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι, χτυπώντας στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν αφρός και σχεδόν ν'ασπρίσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ το αλεύρι το προσθέτουμε λίγο λίγο και το ανακατεύουμε με το χέρι με μια κουτάλα η σπάτουλα σιλικόνης. ΔΕΝ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ γιατι θα χαθει ο αέρας του μείγματος και δεν θα γίνει αφράτο το παντεσπάνι.

  2. 2

    Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι 22αρι ή σε αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης απο τα σουπερ μαρκετ. Το ψήνουμε για 25-30 λεπτα περίπου στους 170 βαθμους.

  3. 3

    Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το χωρίζουμε σε 2 πάτους με μαχαίρι του ψωμιού.

  4. 4

    Για το σιρόπι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζαχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 2 λεπτα. Αποσύρουμε το σιρόπι και μετά απο 1 λεπτό προσθέτουμε το ποτό.

  5. 5

    Για την κρέμα φουντουκιού, βάζουμε στο μπλέντερ τα καραμελωμένα φουντούκια και την κρέμα τυρί μασκαρπόνε και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τόσο γάλα, ωστε να γίνει ένας αρκετά μαλακός πολτός σαν αλοιφή.

  6. 6

    Για την κρέμα πατισερί, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα την κρέμα γάλακτος και την βανίλια να ζεσταθούν.

  7. 7

    Σ'ενα σκεύος βάζουμε τους 3 κρόκους αβγών και άλλο 1 με το ασπραδι του, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά για λίγο. Λιγο πρίν αρχίσει και βράζει το γάλα, χύνουμε περίπου το 1/3 του στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν χύνουμε αυτό το μείγμα, στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος που έχουμε ανακατεύοντας συνέχεια σε μετρια φωτιά,μέχρι ν'αρχίζει να πήζει. ΠΡΟΣΟΧΗ, ανακατεύουμε συνέχεια γιατι αν ξεχαστούμε λίγο, η κρέμα θα κάνει σβώλους ή θα καεί.

  8. 8

    Οταν αρχίζει και πήζει λοιπόν, αποσύρουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε την κρέμα σε σκεύος την σκεπάζουμε με μεμβρανη ετσι ώστε να μην μπει αέρας και πιάσει κρούστα και την βάζουμε στο ψυγείο.

  9. 9

    Για τη ganache, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε ενα μπολ. Λίγο πρίν αρχίζει να βραζει η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και μετά ανακατεύουμε με σίρμα μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Οσο θα κρυώνει θα 'δένει' καλύτερα. Δεν χρειάζεται ψύξη.

  10. 10

    Για την σαντιγύ χταπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και οταν αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ετοιμη θα είναι όταν θα μοιάζει με σφιχτή μαρέγκα.

  11. 11

    Στήσιμο της τούρταςΣε βάση απο τούρτα ή πιατελα, βάζουμε τον ενα πάτο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με πινέλο ή κουταλι της σούπας. Αλείφουμε με σπάτουλα την κρέμα φουντουκιού. Μετά την κρέμα Patisserie. Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Μετά αλείφουμε με προσοχή την Ganache.

  12. 12

    Ειναι καλύτερα τώρα να την βάλουμε στο ψυγείο και σε μία ώρα να προσθέσουμε απο πάνω την σαντιγύ και τριμμένη κουβερτούρα απο πάνω ή τρούφα γύρω γύρω ή προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα ή φουντούκια σε σκόνη.

Αντιδράσεις

Από

γιώουσ
γιώουσ @cook_8520170
στις
,ΕΛΛΑΔΑ