sweeney
sweeney @cook_8450967
,Ελλάδα

Ένα ασυνήθιστο γλυκό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ετοιμασία 30'. Εάν θέλετε φτιάχνετε δικό σας παντεσπάνι. Υπάρχουν διάφορες συνταγές στο site, ή ακολουθήστε αυτή του Παρλιάρου 5 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 125 γρ. αλεύρι, 30 γρ. κακάο Χτυπάς τ' αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου. Μετά ρίχνεις στο μίγμα ταλεύρι και το κακάο και τανακατεύεις απαλά αλλά γρήγορα με μια σπάτουλα. Βάζεις το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. περίπου και το ψήνεις στο φούρνο για μισή ώρα. Πρέπει να μείνει στο ψυγείο 1 μέρα. Καλό είναι αφου κρυώσει να το τυλίξεις με μια μεμβράνη και να το βάλεις στο ψυγείο. Έπειτα όταν είναι έτοιμο το κόβεις σε 2 ή 3 μέρη ανάλογα πόσο παντεσπάνι θες και τι πάχος. Κάθε παντεσπάνι το βουτάς σε σιρόπι. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-12 άτομα
  1. 2 φύλλα παντεσπάνι εμπορίου
  2. 500 γρ. σαντιγύ
  3. λίγο κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με το ζαχαρούχο γάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά το μίγμα με μία σπάτουλα.

  3. 3

    Ραντίζουμε τα 2 φύλλα παντεσπάνι με κονιάκ.

  4. 4

    Απλώνουμε τα 3/4 της κρέμας ανάμεσα στα 2 φύλλα παντεσπάνι.

  5. 5

    Σκεπάζουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα, χρησιμοποιώντας σπάτουλα.

  6. 6

    Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα ή ολόκληρα φουντούκια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (12)

bonbon
bonbon @cook_8470448
Ά,και κάτι ακόμα με τι μπορώ να αντικαταστήσω το κονιάκ για να βρέξω το παντασπάνι?Ενα σιρόπι και πόσο?Θα ήθελα και τις αντίστοιχες αναλογίες,όπως κ για το καβούρδισμα των φουντουκιών,που ρώτηθηκε κ πιο πάνω κ δεν έχει απαντηθεί.

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα