galanastasia
galanastasia @galanastasia

Πεντανόστιμη τούρτα με αφράτο υγρό κέικ και γέμιση cheesecake.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την συναρμολόγηση και την τεχνική μπορείτε να κοιτάξετε τηνΤούρτα κρυμμένη καρδιά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-9 άτομα
  1. Για το κέικ
  2. 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 90 γρ. κακάο
  4. 1 μαγειρική σόδα
  5. 1 κουταλάκι γλυκού baking powder
  6. 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  7. 300 γρ. ψιλή ζάχαρη
  8. 190 ml ζεστό καφέ εσπρέσσο
  9. 190 ml ξινόγαλα
  10. 2 κουταλάκια γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή δύο μπαστουνάκια απομίμηση βανίλιας
  11. 2 αβγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπημένα ελαφρά μ’ ένα πιρούνι
  12. λίγο βούτυρο για το βουτύρωμα των φορμών
  13. Για την γέμιση
  14. []
  15. 1 κουτί μόρφατ
  16. 1 κουτί ζαχαρούχο
  17. 1 φλυτζανάκι χυμό λεμόνι
  18. Για το γαρνίρισμα
  19. 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βατόμουρο ή βύσσινο ή φρούτα του δάσους ή φράουλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο μπολ του μίξερ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το baking powder. Έπειτα προσθέστε το αλάτι και τη ζάχαρη. Μετά προσθέστε το ηλιέλαιο, τον καφέ, το ξινόγαλα, τη βανίλια και τέλος τα 2 χτυπημένα αβγά.

  2. 2

    Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, και αδειάστε το μέσα στις 2 φόρμες, χωρίζοντας το είτε με το μάτι, είτε ζυγίζοντας το σε δύο ίσα μέρη. Αν οι φόρμες σας είναι σιλικόνης δεν χρειάζονται βουτύρωμα. Αν δεν είναι βουτυρώστε καλά και έπειτα τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο τους. Μην παραγεμίσετε τις φόρμες, το μείγμα θα φουσκώσει αρκετά.

  3. 3

    Τοποθετήστε τις φόρμες στην μέση του φούρνου και ψήστε τα κέικ σας για 25 λεπτά περίπου ή/και μέχρι όταν εισάγετε ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ να βγαίνει καθαρό. Μην τα παραψήσετε γιατί θα χάσουν την υγρασία τους και θα ξεραθούν.

  4. 4

    Αφαιρέστε τις φόρμες απο τον φούρνο και αφήστε τις λίγο να κρυώσουν. Έπειτα βγάλτε προσεκτικά τα κέικ απο τις φόρμες και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως (αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο). Αν έχετε χρησιμοποιήσει απλές φόρμες μην αφαιρέσετε ακόμα την λαδόκολλα απο τα κέικ. Για να κοπούν τα κέικ είναι σημαντικό να είναι εντελώς κρύα διαφορετικά θα σπάσουν ή θα κάνουν ψίχουλα και δεν θα κοπούν ομοιόμορφα.

  5. 5

    Όσο τα κέικ κρυώνουν φτιάξτε την γέμιση σας. Χτυπάτε τη μόρφατ, 3 κουταλιές της σούπας νερό, τα 2/3 του ζαχαρούχου, το τυρί κρέμα και το λεμόνι ίσα ίσα να αναμειχθούν. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα γιατί θα αραιώσει και δεν θα στέκεται καλά. Βάλτε την γέμιση για μισή με μία ώρα στο ψυγείο να σταθεί.

  6. 6

    Αφού τα κέικ έχουν κρυώσει τελείως αφαιρέστε την πάνω πλευρά τους που είναι πιο σκληρή απο το ψήσιμο με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι.Σε αυτή την φάση μπορείτε είτε να χωρίσετε τα δύο κέικ στην μέση είτε να τα αφήσετε ως έχουν, δημιουργώντας είτε 4 στρώσεις, είτε δύο αντιστοίχως.

  7. 7

    Συναρμολογήστε την τούρτα βάζοντας εναλλάξ μία στρώση κέικ και μία στρώση γέμισης.

  8. 8

    Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά προσθέστε απο πάνω το γλυκό του κουταλιού.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Rafaela Kelli
Rafaela Kelli @Kelli1986
Καλησπέρα να χτυπήσω πρώτα τη μορφατ και μετά να προσθέσω και τα υπόλοιπα?

Από

galanastasia
galanastasia @galanastasia
στις