Τούρτα golfaki
Μία εύκολη και γρήγορη τούρτα για όλες τις περιστάσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δόση αυτή ειναι γιά ενα τετράγωνο ταψί μέτριο.Εγώ γιά την τούρτα της φώτο πού εκανα σε τσέρκι, εβαλα τα μισά σαβαγιάρ και εκανα λιγότερη κρέμα.Μπορείτε να διακοσμήσετε με κουβερτούρα τριμένη, με καβουρδισμένο αμύγδαλο πού το εχω δοκιμάσει και ειναι υπέροχη και μπορείτε να το βάλετε και στο εσωτερικό της τούρτας το αμυγδαλάκι, αλλα καί με καραμελωμένα καρύδια ή φρούτα ή ακόμη και με γλυκά κουταλιού οπως μανταρίνι ή πορτοκάλι που ταιριάζει.Η ποσότητα του κακάο βοηθάει στο να γίνουν τα σαβαγιάρ πιό ωραία σε γεύση σοκολατένια.Επίσης μπορείτε να χωρίσετε την κρέμα στα δύο και το ενα μίγμα να το κάνετε καφέ χτυπώνταςτο με λίγο κακάο.Καλή επιτυχία.
Υλικά
-
800 γρ. σαβαγιάρ
-
2 κουτιά ερμόλ
-
2 βανίλιες
-
1 πακέτο ζάχαρη άχνη
-
1 κουτί κακάο περίπου
-
4 κουταλιές ζάχαρη
-
τρούφα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ερμόλ κρύο απο το ψυγείο προσθέτουμε το ζαχαρούχο τις βανίλιες και την αχνη μέχρι να αφρατέψει και να πήξει το μίγμα.
-
2
Βουταμε τα σαβαγιάρ στο κακάο που προηγουμένως εχουμε βράσει με τη ζάχαρη και εχει κρυώσει.
-
3
Στρώνουμε σαβαγιάρ στο ταψί ρίχνουμε την κρύα κρέμα ξανά πάλι σαβαγιάρ κρέμα ωσπου να τελειώσουμε με τελευταία στρώση κρέμας.
-
4
Ρίχνουμε την τρούφα επάνω για επικάλυψη.
-
5
Τη βάζουμε στο ψυγείο για ωρες να παγώσει.
Σχόλια (16)