Τούρτα γοργόνα
Εύκολη τούρτα γενεθλίων
Υλικά
-
3 στρώσεις έτοιμο παντεσπάνι άσπρο
-
500 γρ φυτική σαντιγή πράσινο κουτί
-
500 γρ φρέσκιες φράουλες
-
250 γρ τριμμένα αμύγδαλα
-
100 γρ ζάχαρη
-
χρώμα ζαχαροπλαστικής μπλε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στον πάτο.
-
2
Χτυπάμε την φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατεψει
-
3
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια
-
4
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μουλτι (ή καρύδια)
-
5
Καραμελώνουμε τα αμύγδαλα σε 100γρ ζάχαρη οχι για πολλή ωρα για να μην πικρίσουν ίσα ίσα να ενσωματωθούν. Αφού κρυώσουν τα τρίβετε μεσα στην χούφτα σας.
-
6
Βάζουμε μια στρώση σαντιγί στο παντεσπάνι, από πάνω τα μισά κομμάτια φράουλας, και τα μισά καραμελωμένα αμύγδαλα.
-
7
Από πάνω το 2ο παντεσπάνι και ξανά σαντιγί φράουλες αμύγδαλα.
-
8
Τοποθετούμε το 3ο παντεσπάνι και καλύπτουμε με σαντιγί που περίσσεψε και τοποθετούμε τις κούκλες γοργόνες και με χρώματα ζαχαροπλαστικής κάνουμε θαλλασα, και με τα αμύγδαλα την παραλία (άμμο)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια