Christina L.
Christina L. @cook_8505651
,

Μία πολύ εντυπωσιακή τούρτα για μικρούς και μεγάλους!!! Μην σας τρομάζει ο όγκος των οδηγιών. Είναι πολύ εύκολη, απλώς έχει αρκετές διαφορετικές παρασκευές! Οπλιστείτε λοιπόν με δημιουργικότητα και κάντε ένα δώρο σ'αυτούς που αγαπάτε!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής τα βρίσκετε σε μεγάλα σ/μ.Καλό θα ήταν, για να μην σας πέσει πολλή δουλειά σε μια μέρα, να έχετε φτιάξει τα γουρουνάκια από την προηγούμενη και να τα έχετε στο ψυγείο ώστε να έχουν σκληρύνει ελαφρώς και να μπορείτε να τα τοποθετήσετε πιο εύκολα!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

86 Minutes
10-12 άτομα
  1. 1 μεγάλο πακέτο πουράκια
  2. 1 κορδέλα για το φράχτη της σοκολατοπισίνας
  3. Για τα γουρουνάκια
  4. 2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  5. Για την "λάσπη"
  6. Για την κρέμα
  7. 1 τενεκεδάκι morfat
  8. 200 ml γάλα
  9. 2 βανίλιες
  10. Για το κέικ(για 2 ταψάκια 20 εκ.)
  11. 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  12. 125 γρ. βούτυρο (και λίγο ακόμη για τα ταψάκια)
  13. 150 γρ. άχνη
  14. 250 ml βραστό νερό
  15. 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  16. 1/2 κ.σ. σόδα
  17. 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  18. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στην αμυγδαλόπαστα 2-3 μικρές σταγόνες κόκκινο χρώμα και την ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να ενσωματωθεί τέλεια το χρώμα. Καλύτερα να βάζουμε τις σταγόνες μίαμία μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό ροζ.

  2. 2

    Φτιάχνουμε 3 μικρά μπαλάκια και με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού από τη μέση τους ως κάτω χαράζουμε μια γραμμή.

  3. 3

    Έπειτα φτιάχνουμε 3 μικρά κορδονάκια με την αμυγδαλόπαστα σαν μακαρόνια και τα τυλίγουμε γύρω από οδοντογλυφίδες ώστε να πάρουν το σχήμα του ελατηρίου και πιέζοντας απαλά με τα δάχτυλα μας τα τραβάμε προς τα κάτω και έχουμε την καθεμία ουρίτσα. Κολλάμε με λίγο νεράκι για κόλλα την κάθε ουρίτσα σε κάθε "οπίσθιο" γουρουνιού που φτιάξαμε προηγουμένως.

  4. 4

    Μετά φτιάχνουμε το καθιστό και το ξαπλωτό γουρουνάκι. Για το καθιστό φτιάχνουμε δυο μπαλίτσες η μια μικρή η άλλη λίγο μεγαλύτερη. Στην μεγαλύτερη κάνουμε κ αφαλό με μια οδοντογλυφίδα που είναι η κοιλίτσα. Στη μικρή-πρόσωπο κάνουμε τα μάτια με 2 τρυπούλες και κολλάμε ένα πολύ μικρό και λεπτό οβάλ κομμάτι όπου θα κάνουμε άλλες δυο τρύπες και θα είναι τα ρουθούνια που επίσης θα κολληθούν με νερό κάτω από τα μάτια.

  5. 5

    Για αυτάκια θα φτιάξουμε με τα δάχτυλά μας 2 μικρές σαν καμπανούλες κ με τη μύτη του μαχαιριού πλαγιαστή κάνουμε πάνω τους μια εσοχή. Κολλάμε με νεράκι το κεφάλι και την κοιλίτσα.

  6. 6

    Φτιάχνουμε επίσης 2 χεράκια με δυο μικρές πλακέ λωρίδες αμυγδαλόπαστας που στην άκρη τους τις χαράζουμε στη μέση με το μαχαίρι για να φαίνονται σαν δάχτυλα.

  7. 7

    Επαναλαμβάνουμε για το ξαπλωτό γουρουνάκι απλώς κάνουμε την κοιλίτσα πιο οβάλ και φτιάχνουμε επιπλέον 4 πολύ μικρά σφαιρίδια που χαράζουμε στη μέση τα οποία θα είναι τα πόδια και τα χέρια.

  8. 8

    Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει η τούρτα.

  9. 9

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων τα βάζουμε αρχικά για 1 λεπτό. Βγάζουμε και ανακατεύουμε με κουτάλα.

  10. 10

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4 λεπτά και στο τελικό χτύπημα χρησιμοποιούμε αυγοδάρτη για να είμαστε σίγουροι πως δεν έμειναν κομματάκια. Αν δεν έχουμε μικροκύματα το κάνουμε κανονικά σε μπεν μαρί.

  11. 11

    Καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην ganache και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει το υπόλοιπο γλυκό.

  12. 12

    Xτυπάμε πρώτα το morfat με την κρέμα, το γάλα και τις βανίλιες σε σαντιγί.

  13. 13

    Μόλις είναι έτοιμη την βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο και μετά ενσωματώνουμε απαλά την (επίσης κρύα κατά προτίμηση) μαρμελάδα φράουλα (κρατάω λίγη για το κέικ).

  14. 14

    Αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να γίνει το υπόλοιπο γλυκό.

  15. 15

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.

  16. 16

    Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 20 εκ. (εγώ χρησιμοποίησα αυτά του γαλακτομπούρεκου) και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.

  17. 17

    Ανακατεύουμε τη μαύρη ζάχαρη με το κακάο και ρίχνουμε το βραστό νερό. Χτυπάμε με το μίξερ ή τον αυγοδάρτη να γίνει ένα απαλό λείο μείγμα.

  18. 18

    Έπειτα χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια να γίνουν μια λεία κρέμα.

  19. 19

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα.

  20. 20

    Τέλος ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν και το αλεύρι σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ και μόλις έχουν αναμειχθεί καλά ρίχνουμε και το μείγμα του κακάο. Χτυπάμε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί καλά η σοκολάτα.

  21. 21

    Μετά μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 25-30' μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από τη μέση του κέικ. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  22. 22

    Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι καλά τις επιφάνειες των κέικ.

  23. 23

    Αλείφουμε προαιρετικά με λίγη μαρμελάδα φράουλα (αν μας έχει περισσέψει). Βάζουμε μια καλή ποσότητα σαντιγί φράουλα στο ένα κέικ και βάζουμε το άλλο από πάνω πιέζοντας ελαφρά.

  24. 24

    Καλύπτουμε τα πλάγια με όση κρέμα τρέξει από την πίεση κ όση έχει απομείνει ώστε να κολλήσουν μετά τα caprice. Κολλάμε γύρω γύρω τα caprice.

  25. 25

    Τα δένουμε με την κορδέλα (όχι πολύ πολύ σφιχτά). Με πολύ προσοχή!

  26. 26

    Βάζουμε την ganache-λάσπη πάνω στην τούρτα (με ένα κουταλάκι του γλυκού το έκανα εγώ) και την απλώνουμε μαλακά χωρίς να την πιέσουμε να σπρώξει τα πουράκια.

  27. 27

    Τέλος βάζουμε τα γουρουνάκια στις θέσεις που θέλουμε απλά ακουμπώντας τα πάνω στη σοκολάτα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

katerina78
katerina78 @Doukat1978
Υπέροχη τούρτα!!μας άρεσε πολύ!! σοκόλαση!!!ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή!!

Από

Christina L.
Christina L. @cook_8505651
στις
,