haribo
haribo @cook_8453790

Οι οδηγίες αυτές μπορούν να εφαρμοστούν για οτιδήποτε σχέδιο θέλουμε να κάνουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Να τονίσω οτι δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ικανότητα ζωγραφικής, καθώς με το ξεπατίκωμα με τις οδοντογλυφίδες το σχέδιο βγαίνει τέλειο (και εγώ η ίδια ξαφνιάστηκα με το πόσο πετυχημένη βγήκε η Hello Kitty).Το κέικ μπορούμε να το ετοιμάσουμε απο την προηγούμενη μέρα και να το κλείσουμε αεροστεγώς. Το σχεδιάκι το ίδιο, απλά θα το φυλάξουμε στο ψυγείο.Καλή διασκέδαση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Τί θα χρειαστούμε για τη διακόσμηση
  2. μαύρο gel (photoBlackGel)
  3. χρώματα ζαχαροπλαστικής (εδώ κόκκινο, κίτρινο και μπλε)
  4. κορνέ ζαχαροπλαστικής, τα λεγόμενα “decorative bags”
  5. λευκό γλάσο ζαχαροπλαστικής, ένα κομμάτι στο μέγεθος μικρού αυγού
  6. γαλάζιο γλάσο ζαχαροπλαστικής (εδώ χρησιμοποίησα το Μαγικό Γλάσο της Vicky B. και με βόλεψε πολύ αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η Ζαχαρόπαστα 
  7. 1 δόση Κρέμα Βουτύρου για διακόσμηση κέικ 
  8. σχέδιο τυπωμένο σε χαρτί Α4 (για το σχέδιο εδώ) 
  9. Για το κέικ
  10. Ορθογώνια φόρμα για κέικ 25 x 40 εκατοστών
  11. Με την οποία φτιάχνουμε δυο κέικ της αρεσκείας μας, για να βγάλουμε δυο στρώσεις (εδώ στη μία έριξα λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα)
  12. Για τη γέμιση
  13. Χτύπησα350 ml κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
  14. Πρόσθεσα200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο και ανακάτεψα καλά
  15. Και στη συνέχεια1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια ορθογώνια πιατέλα που μας αφήνει και ένα περιθώριο 3 εκ. γύρω απο το κέικ για να δουλέψουμε, τοποθετούμε το ένα κέικ και με το μαχαίρι του ψωμιού πριονίζουμε το πάνω μέρος ομοιόμορφα ώστε να γίνει μια επίπεδη επιφάνεια.

  2. 2

    Απο πάνω απλώνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα απο τη σαντιγο-γέμιση, κρατώντας περίπου ποσότητα μίας κούπας.

  3. 3

    Με ένα μαχαίρι ψωμιου και πιέζοντας απαλά με την παλάμη του ενός χεριου το κέικ στο κέντρο του ωστε να το κρατάμε σταθερό, πριονίζουμε τις άκρες κάθετα για να αποκτήσει ένα ορθογώνιο σχήμα.

  4. 4

    Με μια σπάτουλα απλώνουμε στο κέικ την υπόλοιπη σαντιγύ που έχει μείνει, κρατώντας μόλις μια κουταλιά (θα μας βοηθήσει να κολλήσουμε μετά τα σχεδιάκια). Πασαλείβουμε και τα τοιχώματα.

  5. 5

    Φτιαχνοντας τη διακόσμησηΓια τη Hello Kitty και τα συννεφάκιαΜε ενα πλάστη ανοίγουμε το λευκό γλάσο σε φύλλο πάχους 1 εκ.

  6. 6

    Με δύο οδοντογλυφίδες καρφώνουμε στις άκρες τη Hello Kitty (την έχουμε κόψει προσεκτικά γύρω-γύρω) πάνω στο γλάσο για να κρατιέται σταθερή.

  7. 7

    Με μια άλλη οδοντογλυφίδα κάνουμε τρυπούλες για να ξεπατικώσουμε τα περιγράμματα που θα περάσουμε το μαύρο gel. Με ενα κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, κόβουμε γύρω-γύρω το σχέδιο.

  8. 8

    Αφαιρούμε το χαρτί. Βάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικης με λεπτή μύτη λίγη Κρέμα Βουτύρου που την έχουμε χρωματίσει με κόκκινο και γεμίζουμε τα σημεία που θέλουν κόκκινο χρώμα. Συνεχίζουμε με το μπλε (ελάχιστο) και ό,τι Κρέμα Βουτύρου περισσέψει τη χρωματίζουμε με το κίτρινο και τη βάζουμε στο κορνέ (αν έχετε 3 σακούλες ζαχαροπλαστικής για να δουλεύετε εναλλάξ, ακόμα καλύτερα).

  9. 9

    Όταν τελειώσουμε με το σχέδιο, κάνουμε τα περιγράμματα που έχουμε σημαδέψει με την οδοντογλυφίδα, με το μαύρο gel. Προσοχή γιατί δεν είναι σταθερό και πασαλείβει εύκολα.

  10. 10

    Συνεχίζουμε κόβωντας απο τα κομμάτια γλάσου που μείνανε τα συννεφάκια και περνώντας το περίγραμμα με μαύρο gel.

  11. 11

    Τα βάζουμε με μια σπάτουλα προσεκτικά πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η Κρέμα Βουτύρου.

  12. 12

    Για την επικάλυψη του κέικΑπλώνουμε με τον πλάστη πάνω σε καθαρή και ελαφρώς βουτυρωμένη επιφάνεια το γαλάζιο γλάσο ζαχαροπλαστικης τόσο ώστε να μπορεί να καλύψει επαρκώς την τούρτα και να περισσεύει

  13. 13

    Παίρνουμε αν έχουμε έναν λεπτό πλάστη και ξεκινώντας απο τη μία άκρη του φύλλου που έχουμε ανοίξει, το τυλίγουμε απαλά προς την άλλη άκρη ώστε να τυλιχτεί όλο γύρω απο τον πλάστη. Αν θέλουμε έχουμε βάλει προηγουμένως ένα κομμάτι σελοφάν πάνω απο τον πλάστη, αυτό θα βοηθήσει ωστε να μην κολλήσει.

  14. 14

    Το τοποθετούμε στη μία άκρη της τούρτας και το ξετυλίγουμε προς την άλλη άκρη προσεκτικά...

  15. 15

    ...έτσι ωστε να τη σκεπάσει τελείως. Αφαιρούμε το σελοφάν

  16. 16

    Δουλεύοντας με τα δάχτυλα, κολλάμε το φύλλο στα τοιχώματα, σμιλεύουμε τις γωνίες και με ένα μαχαιράκι κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουνε.

  17. 17

    Η τελική πινελιάΠαίρνουμε τη Hello Kitty και τα συννεφάκι απο το ψυγείο (το gel δεν έχει σταθεροποιηθεί –και ούτε πρόκειται- γι’αυτό προσέχουμε μη μουντζουρωθεί). Με μια σπάτουλα την τοποθετούμε πάνω στην τούρτα, αφού προηγουμένως έχουμε βάλει στο σημείο εκείνο λίγη σαντιγύ για να την κρατήσει στη θέση της. Κάνουμε το ίδιο και για τα συννεφάκια. Με τη λεπτή μύτη του κορνέ, γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε με κίτρινη κρέμα βουτύρου

  18. 18

    Με τη λεπτή μύτη του κορνέ, γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε με κίτρινη κρέμα βουτύρου. Αλλάζουμε τη μύτη με μια χοντρή για σχέδια και διακοσμούμε γύρω-γύρω.

  19. 19

    Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (18)

monbebe
monbebe @cook_8457572
Πολυ ωραια παρουσιαση και αν κρινω απο το κομμενο κομματη,πρεπει να ηταν και σουπερ στην γευση.Σου δινω πεντε πιρουνακια και μονο για την ιδεα σου και το αποτελεσμα.\r\nΝα ρωτησω ομως κατι.Το κεικ που φτιαχνουμε ειναι μια δοση και το χωριζουμε στις δυο φορμες;Γιατι αλλιως δεν φουσκωνει πολυ;Επισης δεν χρειαζεται καθολου σιροπιασμα;

Από

haribo
haribo @cook_8453790
στις
if you wanna see the rainbow, you have to put up with the rain [url=http://www.glitter-graphics.com][img]http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1215/1215422mpfg6iydfh.png[/img][/url]
Δες περισσότερα