vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Πανεύκολη, νόστιμη και πολύ εμφανίσιμη τούρτα (με δύο διαφορετικά κέικ -παντεσπάνι) για το Πάσχα και όχι μόνο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Με πιρούνι κάνουμε το "πλέξιμο" γύρω από το καλαθάκι μας όπως θα δείτε στο βίντεο που θα βάλω. Καλό είναι να φτιάξετε το σχέδιο αφού θα έχει παγώσει το γλάσο. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κέικ και να το κόψετε, αφού κρυώσει πολύ καλά, στην μέση.Εκτός από το Πάσχα μπορούμε να το φτιάξουμε και άλλες εποχές αντικαθιστώντας τα αυγουλάκια, πασχαλίτσες με διάφορα ζελεδάκια, καραμελίτσες, ακόμη και με φρέσκα φρούτα το καλοκαίρι. Εδώ το βίντεο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
10-12 άτομα
  1. Για το κέικ-παντεσπάνι φράουλα
  2. 250 γρ. φαρίνα
  3. 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 1/2 φλ. γάλα
  5. 1/2 φλ. ζάχαρη
  6. 1/2 φακελάκι ζελέ φράουλα ή όποια γεύση σας αρέσει
  7. 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια φακελάκι
  8. 150 γρ. {1/2 φλ.τσ. περίπου} πολτοποιημένες φράουλες
  9. Για το κέικ-παντεσπάνι βανίλια
  10. 250 γρ. φαρίνα
  11. 1/2 φλ. ζάχαρη
  12. 200 γρ. μαργαρίνη
  13. 1/2 φλ. γάλα
  14. 1/2 φακελάκι κρέμα βανίλια ή όποια γεύση σας αρέσει, αυτή που βράζουμε
  15. Για το χεράκι στο καλαθάκι
  16. θα χρειαστούμε χαρτόνι κομμένο 2 πόντους φάρδος 15 μάκρος και αλουμινόχαρτο
  17. 1 morfat παγωμένη,αυτή στο τενεκεδάκι
  18. 2 φλ. άχνη
  19. Διακόσμηση
  20. καρύδα χρωματισμένη με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,αυγουλάκια,πασχαλίτσες, διάφορα κουφετάκια,ή μικρά σοκολατένια γλυκίσματα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κέικ φράουλαςΧτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη καλά, ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Ενώνουμε το ζελέ, φαρίνα και βανίλια και τα προσθέτουμε στο μίξερ.

  2. 2

    Τέλος ρίχνουμε και τις πολτοποιημένες φράουλες και χτυπάμε καλά.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.

  4. 4

    Κέικ βανίλιαςΑκολουθούμε ακριβώς τα ίδια βήματα με το κέικ φράουλας με τη διαφορά πως αντικαθιστούμε το ζελέ με κρέμα για βράσιμο βανίλια ή όποια άλλη γεύση θέλουμε. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα σε δεύτερο βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε τα δύο κέικ σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180ο αέρα για 30 λεπτά περίπου, κάνοντας τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα ή μαχαιράκι, αν βγουν καθαρά τα κέικ είναι έτοιμα.

  5. 5

    Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.

  6. 6

    Χτυπάμε πρώτα τη morfat για 5 λεπτά να αφρατέψει, προσθέτουμε το τυρί και την άχνη χτυπώντας πολύ καλά.Αν δεν μας αρέσει το τυρί κρέμα δεν το βάζουμε.

  7. 7

    Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κέικ, βάζουμε αρκετό γλάσο και απάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ.Καλύπτουμε και τα δυο κέικ καλά με το γλάσο.Με ένα πιάτο μικρό στρογγυλό για οδηγό αφαιρούμε λίγο από το κέντρο του κέικ, να κάνει μια μικρή λακουβίτσα που θα μπουν τα καλούδια μας.

  8. 8

    Τυλίγουμε το χαρτόνι-χεράκι με αλουμινόχαρτο,

  9. 9

    Το στερεώνουμε πάνω στα κέικ.

  10. 10

    Καλύπτουμε με γλάσο το "χεράκι"και το διακοσμούμε με καραμελίτσες ή ζελεδάκια.Γεμίζουμε το κενό-λακουβίτσα της τούρτα μας με την χρωματιστή καρύδα,βάζουμε απάνω διάφορα σοκολατένια γλυκάκια.

  11. 11

    Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Διδυμομανούλα!
Διδυμομανούλα! @Didymomanoula
Πολύ ωραία η ιδέα σου! Θα τη δοκιμάσω για το πασχαλινό τραπέζι και θα επιστρέψω με πιρουνάκια!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα