Τούρτα καραμέλα

Bαθμολογία: 2
       
 
1 ψήφοι
xristina33, 21.10.08

Περιγραφή

Τούρτα καραμέλα. Με απλά υλικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 και 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 και 1/2 νεροπότηρα νερό
  • 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου βανίλια (για βραστή κρέμα)
  • μόρφατ 1 κουτί
  • σαβαγιάρ 2 πακέτα
  • 3/4 νεροπότηρα ζάχαρη
  • λίγο γάλα εβαπορέ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά ψυγείου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζω μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ξανθαίνω τη ζάχαρη, με προσοχή να μην λιώσει (την αφήνω δηλαδή, ίσα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα, αλλά όχι να μαυρίσει ή να λιώσει)
  2. Σε άλλη κατσαρόλα, αραιώνω το ζαχαρούχο γάλα σε 2 και 1/2 ποτήρια νερό και το βάζω στη φωτιά να χλιάνει
  3. Μόλις γίνει χλιαρό, διαλύω τα 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου γιώτης
  4. Ρίχνω το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα που είναι η ζάχαρη.
  5. Βράζω μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα. Προσοχή!! θέλει γρήγορο ανακάτεμα όσο βράζει
  6. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
  7. Σε ένα μπολ βάζω γάλα εβαπορέ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  8. Παίρνω τα σαβαγιάρ και βουτάω ένα - ένα στο γάλα.
  9. Στρώνω μια στρωση σαβαγιάρ - 1 στρωση κρέμα- 1 στρώση σαβαγιάρ - 1 στρώση κρέμα
  10. Χτυπώ τη μόρφατ και τη γαρνίρω
  11. Διακοσμώ την τούρτα με κερασάκια γλυκό, αμύγδαλα
  12. Την βάζω στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από Marvas, 23-10-08  
    Tη διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια. Ο συνδυασμός ζαχαρούχου + κρέμα γιώτης είναι... συνδυασμός που σκοτώνει!! Για διευκρίνησέ μας: Όταν λες 3 φακελάκια γιώτης εννοείς τα μικρά (π.χ. το μέγεθος αυτών που υπάρχουν στο μεγάλο κουτί με τις πολλές γεύσεις) ή το μεγάλο (που βρίσκεται μόνο του μέσα σε κουτί);
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Άνθος αραβοσίτου γιώτης για ΒΡΑΣΤΗ κρέμα με άρωμα ΒΑΝΙΛΛΙΑ. 3 φακελάκια απο τη μεγαλύτερη συσκευασία που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ. Ελπίζω να σε βοήθησα
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Αυτά με τις πολλές γεύσεις εννοώ. Αλλά όχι για κρέμα στιγμής. Για βραστή κρέμα. Με άρωμα βανίλλια.
    #
    Σχόλιο από xristina33, 24-10-08  
    Όχι το κόρν φλάουρ. (τώρα θυμήθηκα το όνομα). Φακελάκια άνθους αραβοσίτου γιώτης σαν αυτά για κρέμα στιγμής μόνο που θα πάρεις για ΒΡΑΣΤΗ κρέμα.
    #
    Σχόλιο από zoe, 24-10-08  
    Η καραμέλα που είναι;
    #
    Σχόλιο από xristina33, 24-10-08  
    Επειδή ξανθαίνουμε τη ζάχαρα παίρνει η κρέμα μια διαφορετική γεύση. Σαν καραμέλα.
    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 4-11-08  
    Αν και είμαι λάτρεις των γλυκών νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ γλυκιά μάλλον θα πρέπει να μειώσουμε το ζαχαρούχο όσο για τη ζάχαρη θα πρέπει να ξανθίνει αρκέτα για να έχει το άρωμα καραμέλας το γλυκό
    #
    Σχόλιο από paulina, 16-1-09  
    σε τι χωρητικοτητας ταψι την βαζουμε
    #
    Σχόλιο από mermaid07, 26-2-11  
    μπορώ αντί για σαβαγιάρ να βάλω παντεσπάνι απλό ή σοκολάτας?? έχετε δοκιμάσει??

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xridrakidou, 4-11-08  
    Αν και είμαι λάτρεις των γλυκών νομίζω ότι αυτή η συνταγή είναι πάρα πολύ γλυκιά μάλλον θα πρέπει να μειώσουμε το ζαχαρούχο όσο για τη ζάχαρη θα πρέπει να ξανθίνει αρκέτα για να έχει το άρωμα καραμέλας το γλυκό

    8 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Marvas, 23-10-08  
    Tη διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια. Ο συνδυασμός ζαχαρούχου + κρέμα γιώτης είναι... συνδυασμός που σκοτώνει!! Για διευκρίνησέ μας: Όταν λες 3 φακελάκια γιώτης εννοείς τα μικρά (π.χ. το μέγεθος αυτών που υπάρχουν στο μεγάλο κουτί με τις πολλές γεύσεις) ή το μεγάλο (που βρίσκεται μόνο του μέσα σε κουτί);
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Άνθος αραβοσίτου γιώτης για ΒΡΑΣΤΗ κρέμα με άρωμα ΒΑΝΙΛΛΙΑ. 3 φακελάκια απο τη μεγαλύτερη συσκευασία που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ. Ελπίζω να σε βοήθησα
    #
    Σχόλιο από xristina33, 23-10-08  
    Αυτά με τις πολλές γεύσεις εννοώ. Αλλά όχι για κρέμα στιγμής. Για βραστή κρέμα. Με άρωμα βανίλλια.
    #
    Σχόλιο από xristina33, 24-10-08  
    Όχι το κόρν φλάουρ. (τώρα θυμήθηκα το όνομα). Φακελάκια άνθους αραβοσίτου γιώτης σαν αυτά για κρέμα στιγμής μόνο που θα πάρεις για ΒΡΑΣΤΗ κρέμα.
    #
    Σχόλιο από zoe, 24-10-08  
    Η καραμέλα που είναι;
    #
    Σχόλιο από xristina33, 24-10-08  
    Επειδή ξανθαίνουμε τη ζάχαρα παίρνει η κρέμα μια διαφορετική γεύση. Σαν καραμέλα.
    #
    Σχόλιο από paulina, 16-1-09  
    σε τι χωρητικοτητας ταψι την βαζουμε
    #
    Σχόλιο από mermaid07, 26-2-11  
    μπορώ αντί για σαβαγιάρ να βάλω παντεσπάνι απλό ή σοκολάτας?? έχετε δοκιμάσει??

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...