κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα καραμέλα
xristina33
xristina33 @cook_8452354
,

Τούρτα καραμέλα. Με απλά υλικά

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 και 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  2. 2 και 1/2 νεροπότηρα νερό
  3. 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου βανίλια (για βραστή κρέμα)
  4. 1 κουτί μόρφατ
  5. 2 πακέτα σαβαγιάρ
  6. 3/4 νεροπότηρα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ξανθαίνω τη ζάχαρη, με προσοχή να μην λιώσει (την αφήνω δηλαδή, ίσα μέχρι να πάρει ένα ανοιχτό καστανό χρώμα, αλλά όχι να μαυρίσει ή να λιώσει)

  2. 2

    Σε άλλη κατσαρόλα, αραιώνω το ζαχαρούχο γάλα σε 2 και 1/2 ποτήρια νερό και το βάζω στη φωτιά να χλιάνει

  3. 3

    Μόλις γίνει χλιαρό, διαλύω τα 3 φάκελα άνθος αραβοσίτου γιώτης

  4. 4

    Ρίχνω το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα που είναι η ζάχαρη.

  5. 5

    Βράζω μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα. Προσοχή!! θέλει γρήγορο ανακάτεμα όσο βράζει

  6. 6

    Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.

  7. 7

    Σε ένα μπολ βάζω γάλα εβαπορέ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

  8. 8

    Παίρνω τα σαβαγιάρ και βουτάω ένα - ένα στο γάλα.

  9. 9

    Στρώνω μια στρωση σαβαγιάρ - 1 στρωση κρέμα- 1 στρώση σαβαγιάρ - 1 στρώση κρέμα

  10. 10

    Χτυπώ τη μόρφατ και τη γαρνίρω

  11. 11

    Διακοσμώ την τούρτα με κερασάκια γλυκό, αμύγδαλα

  12. 12

    Την βάζω στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

Marvas
Marvas @cook_8451191
Tη διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια. Ο συνδυασμός ζαχαρούχου + κρέμα γιώτης είναι... συνδυασμός που σκοτώνει!! Για διευκρίνησέ μας: Όταν λες 3 φακελάκια γιώτης εννοείς τα μικρά (π.χ. το μέγεθος αυτών που υπάρχουν στο μεγάλο κουτί με τις πολλές γεύσεις) ή το μεγάλο (που βρίσκεται μόνο του μέσα σε κουτί);

Από

xristina33
xristina33 @cook_8452354
στις
,
Είμαι 33 ετών. Παντρεμένη. Μου αρέσει το διάβασμα, τα ταξίδια- εκδρομές. Λατρεύω τη μαγειρική και ειδικά τη ζαχαροπλαστική. Μου αρέσει να πειραματίζομαι σε νέες γεύσεις.
Δες περισσότερα