giota76
giota76 @cook_8497779
,ellada

Μια πάρα πολύ νόστιμη τούρτα χωρις πολλά πολλά που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες. Αν της προσθεσετε και τα σοκολατάκια Ferrero rocher θα την απογειώσετε! Εγώ έκανα διπλή δόση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προαιρετικά1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά. Την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Την αδειάζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, και προσεχτικά με μια σπάτουλα την απλώνουμε χωρίς να μας τρέξει γύρω-γύρω στο πλάι. Αφήνουμε 5 λεπτά να στεγνώσει.2. Κόβουμε προσεχτικά τα σοκολατάκια Ferrero rocher στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη της τούρτας, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρώς να κάτσουν. Γαρνίρουμε αν θέλουμε το κέντρο της τούρτας με χοντρό ροκανίδι σοκολάτας, και με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια.3. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, και σερβίρουμε Λίγο πριν σερβίρουμε, αν χρειαστεί αφαιρούμε την τούρτα από το ψυγείο για 10 λεπτά να μαλακώσει λίγο η κρέμα, επειδή έχει το βούτυρο και σφίγγει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το παντεσπάνι
  2. 70 γρμ. καρύδια ή φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
  3. 70 γρμ. ζάχαρη
  4. 45 γρμ. αλεύρι
  5. 25 γρμ. κακάο άγλυκο σκόνη
  6. 1 βανίλια
  7. 1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  8. Για την κρέμα
  9. 150 γρμ. βούτυρο soft, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
  10. 300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
  11. 350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  12. 100 γρμ. nutella
  13. 5 σοκολατάκια ferrero rocher (προαιρετικά)
  14. 2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
  15. 1/2 κούπα γκοφρέτες ψιλοθρυμματισμένες (προαιρετικά)
  16. Για την επικάλυψη, και διακόσμηση
  17. 10 σοκολατάκια Ferrero rocher κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
  18. 70 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα μέτρια
  19. Για το σιρόπι
  20. 130 γρμ. νερό ή γάλα
  21. 130 γρμ. ζάχαρη
  22. 1 κουτ. γλ. νες καφέ σκόνη
  23. 1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.Προσοχή! μην τα χτυπήστε παραπάνω, διότι θα πολτοποιηθούν και δεν κάνει.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να ασπρίσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη καρυδιού.Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά το μίγμα αλευριού με τα αυγά, να ενσωματωθούν καλά.Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι καρφόνωντάς το στο κέντρο, και θα πρέπει να βγει στεγνό.Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς, και το ξεφορμάρουμε.

  3. 3

    ΚρέμαΈχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.Βάζουμε τα σοκολατάκια στο μούλτι και τα σπάμε, δυο τρείς γυρισιές.Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς περίπου.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας διαδοχικά και τη ζάχαρη άχνη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.

  4. 4

    Αναμιγνύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη Nutella,εδώ προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα Ferrero rocher αν θέλουμε.Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν, και να αφρατέψει λίγο το βούτυρο.

  5. 5

    Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.

  6. 6

    Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.

  7. 7

    ΣιρόπιΒράζουμε το νερό ή το γάλα με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση.2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, και τον νες καφέ. Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    ΟλοκλήρωσηΚόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες. Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια (εάν βάλουμε). Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές κρέμα. Τοποθετούμε μια φέτα παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο, και το σιροπιάζουμε ελαφρώς.

  9. 9

    Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε τις γκοφρέτες πάνω από την κρέμα.

  10. 10

    Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πατάμε λίγο να κάτσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς.

  11. 11

    Προσθέτουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.

  12. 12

    Με τη χούφτα μας, βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, ώστε να καλύψουμε όλο το πλαϊνό, πιέζοντας να κολλήσουν στη κρέμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

mpempekos
mpempekos @cook_8492518
ω θεε μου. Μπουκια και ζάχαρο, μπουκιά και οργασμικό σοκ! Πόσο θελω να φαω αυτο το αριστουργμα!

Από

giota76
giota76 @cook_8497779
στις
,ellada