Τούρτα καρυδιού-μόκας
Πανεύκολη και πεντανόστΙμη τούρτα με καρύδι και μόκα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αντι για νες καφέ να βάλουμε κακάο. Πασπαλίζω με λίγο την επιφάνεια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
4 αβγά
-
4 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη άχνη
-
2 φλιτζ. καφέ αλεύρι κοσκινισμένο
-
2 φλιτζ.καφέ καρύδι
-
1 φακελάκι μπέϊκιν παουντερ
-
1 κουτ.γλυκου κοφτό κανέλα
-
1/2 κουτ.γλυκού γαρύφαλο
-
1/2 σφινάκι κονιάκ
-
1 ερμόλ σε τενεκεδάκι
-
1 κουταλι γλυκού νές καφέ
-
2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
-
2 ποτήρια νερό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στον κάδο τα αβγά με την άχνη, προσθέτουμε καρύδια, αλεύρι και μπέικιν, κανέλα, γαρύφαλλο και το κονιάκ.
-
2
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί Νο28. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 170 περίπου 30 λεπτά. Είναι εντάξει όταν βάζουμε ένα μαχαίρι και βγαίνει καθαρό.
-
3
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κατα μήκος έτσι ώστε να έχουμε δύο δίσκους.
-
4
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βράζω το νερό με τη ζάχαρη και το μισό λεμόνι και αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.
-
5
Σιροπιάζουμε με μια μικρή κουτάλα τον ένα δίσκο στην πιατέλα που θα μοντάρουμε το γλυκό και τον δεύτερο δίσκο σε ένα πιάτο για να μπορούμε να αναποδογυρίσουμε. Προσέχουμε να μην τρέξει το σιρόπι!!!
-
6
Στο μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο με το ερμόλ να γίνουν σφιχτή σαντιγύ. Χωρίζουμε τη σαντιγύ στα δύο.
-
7
Διαλύουμε τον καφέ μεσα στο γάλα και το προσθέτουμε στο μισό.
-
8
Μοντάρισμα Στον ένα δίσκο απλώνουμε τη λευκή σαντιγύ. Απο πάνω αναποδογυρίζουμε τον άλλο δίσκο. Τέλος καλύπτουμε με τη σαντιγύ μόκας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια