Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρόνος ψησίματος20 λεπτάΧρόνος προετοιμασίας20 λεπτά.1 τούρτα με διάμετρο 25 εκ.Από το site των προϊόντων ζύμης Κανάκι.
Υλικά
-
1 πακέτο καταΐφι
-
600 γρ. μασκαρπόνε
-
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
-
1/2 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
-
1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
-
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το καταΐφι
-
1 φλιτζάνι σιρόπι βύσσινο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το λικέρ. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος και την ενώνετε με το μείγμα μασκαρπόνε.
-
2
Χωρίζετε το καταΐφι σε 3 μέρη. Ανοίγετε κάθε μέρος με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει.
-
3
Σχεδιάζετε 3 κύκλους με διάμετρο 25 εκ. σε μία λαδόκολα και σχηματίζετε 3 κύκλους με το καταΐφι. Περιχύνετε τους 3 δίσκους με το λιωμένο βούτυρο.
-
4
Ψήνετε το καταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τους δίσκους από καταΐφι από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.
-
5
Βάζετε ένα δίσκο από καταΐφι σε μία πιατέλα, περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι βύσσινο και απλώνετε το 1/3 της κρέμας.
-
6
Ακουμπάτε στην κρέμα 1 δίσκο από καταΐφι και τον ραντίζετε με λίγο σιρόπι.
-
7
Απλώνετε άλλο 1/3 της κρέμας και σκεπάζετε με τον τελευταίο δίσκο από καταΐφι. Τον ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε την κρέμα που περίσσεψε, και γαρνίρετε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)