κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα

Τούρτα καταΐφι με μασκαρπόνε και βύσσινα

pagio
pagio @cook_8461284

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρόνος ψησίματος20 λεπτάΧρόνος προετοιμασίας20 λεπτά.1 τούρτα με διάμετρο 25 εκ.Από το site των προϊόντων ζύμης Κανάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
8 – 10
  1. 1 πακέτο καταΐφι
  2. 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  4. 2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο
  5. 1/2 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  6. 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ ψημένα
  7. 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το καταΐφι
  8. 1 φλιτζάνι σιρόπι βύσσινο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη και το λικέρ. Χτυπάτε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος και την ενώνετε με το μείγμα μασκαρπόνε.

  2. 2

    Χωρίζετε το καταΐφι σε 3 μέρη. Ανοίγετε κάθε μέρος με τα χέρια σας μέχρι να αφρατέψει.

  3. 3

    Σχεδιάζετε 3 κύκλους με διάμετρο 25 εκ. σε μία λαδόκολα και σχηματίζετε 3 κύκλους με το καταΐφι. Περιχύνετε τους 3 δίσκους με το λιωμένο βούτυρο.

  4. 4

    Ψήνετε το καταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τους δίσκους από καταΐφι από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν.

  5. 5

    Βάζετε ένα δίσκο από καταΐφι σε μία πιατέλα, περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι βύσσινο και απλώνετε το 1/3 της κρέμας.

  6. 6

    Ακουμπάτε στην κρέμα 1 δίσκο από καταΐφι και τον ραντίζετε με λίγο σιρόπι.

  7. 7

    Απλώνετε άλλο 1/3 της κρέμας και σκεπάζετε με τον τελευταίο δίσκο από καταΐφι. Τον ραντίζετε με σιρόπι, απλώνετε την κρέμα που περίσσεψε, και γαρνίρετε με τα βύσσινα και τα αμύγδαλα φιλέ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
Πολύ μου αρέσει,τι σιρόπι εννοείς από το γλυκό βύσσινο?

Από

pagio
pagio @cook_8461284
στις