vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Ένα σοκολατένιο κέικ που γίνεται μια πανέμορφη τούρτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε ένα απλό γλάσο με τυρί κρέμα, κακάο και άχνη. Θα χτυπήσετε πολύ καλά το τυρί κρέμα με την άχνη, θα προσθέσετε το κακάο και έτοιμο το σοκολατένιο γλάσο! Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά και καλύπτετε την τούρτα. Βάζετε και ανάμεσα maltesers. Έχω βάλει ολόκληρα και μισά από την στρογγυλή πλευρά τους και τα υπόλοιπα από την κομμένη. Τη συνταγή την βρήκα στο blog theapocryfa.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 - 12 άτομα
  1. Για το κέικ
  2. 200 γρ. αλεύρι
  3. 3 μεγάλα αυγά
  4. 100 γρ. ανάλατο βούτυρο
  5. 175 ml γάλα
  6. 2 κ.σ. σκόνη Nesquik, Ovomaltine ή όποιο άλλο χρησιμοποιείτε για τα παιδιά σας
  7. 2 κ.σ. κακάο
  8. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  9. Για το γλάσο
  10. 250 γρ. άχνη
  11. 1 κ.γ. κακάο
  12. 45 γρ. Nesquik
  13. 2 κ.σ. βραστό νερό
  14. 125 γρ. ανάλατο μαλακό βούτυρο
  15. maltesers για τη γέμιση και τη διακόσμηση της τούρτας.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά την καστανή ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και τα αυγά να αφρατέψουν.

  2. 2

    Ρίχνουμε το Nesquik σε μικρό μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. γάλα. Ανακατεύουμε να διαλυθεί, να φτιάξουμε μια λεία πάστα.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.

  4. 4

    Προσθέτουμε και το διαλυμένο Nesquik, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο. Δεν βράζουμε απλά λιώνουμε το βιτάμ και ενώνουμε τα υλικά.

  5. 5

    Σιγά σιγά προσθέτουμε το βιτάμ-Nesquik στο μείγμα ζάχαρη-αυγά.

  6. 6

    Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

  7. 7

    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο στρογγυλά ταψάκια 29 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Ελέγχουμε με μαχαιράκι ή ξυλάκι αν είναι έτοιμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

  9. 9

    Ετοιμάζουμε το γλάσοΚοσκινίζουμε την άχνη, το κακάο και το Nesquik στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το μαλακό βιτάμ ή βούτυρο, το ζεστό νερό και χτυπάμε πολύ καλά.

  10. 10

    Παίρνουμε το ένα κέικ, το τοποθετούμε σε πιατέλα, απλώνουμε το μισό γλάσο. Σπάμε με την παλάμη μας 10 Maltesers και τα ρίχνουμε παντού στο γλάσο.

  11. 11

    Πάνω ακουμπάμε το δεύτερο κέικ.

  12. 12

    Καλύπτουμε την κορυφή με το 2ο γλάσο. Διακοσμούμε με τα Maltesers, ολόκληρα και αν θέλουμε κομμένα στη μέση.

  13. 13

    Βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να παγώσει και σερβίρουμε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

tahitian
tahitian @artist_ea
Τέλειο Βασιλικη!Το εκανα σε μια φορμα και χωρισα στα δυο το κεικ.Για κρεμα εβαλα γκανας.Δε με τρελαινουν τα πολυ σοκολατενια γλυκα αλλά αυτο ηταν ολα τα λεφτα!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα