Τούρτα μανταρίνι
Ελαφριά, δροσερή τούρτα με γεύση μανταρίνι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνταγή για παντεσπάνι επιλέξτε από το σάιτ ή φτιάξτε το αγαπημένο σας κέικ και κόψτε το σε 3 πάτους.
Υλικά
-
3 πάτους παντεσπάνι σπιτικό ή έτοιμο
-
Κρέμα και επικάλυψη τούρτας
-
500 ml. κρέμα γάλακτος
-
7 γρ. ζελατίνη
-
1 βανίλια
-
8-10 μέτρια μανταρίνια ή μια κονσέρβα 500 γρ.
-
Διακόσμηση
-
100 γρ. τριμμένη σοκολάτα
-
Γλάσο λευκό που φτιάχνουμε ως εξής
-
Σιρόπι
-
1/2 φλ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι μας. Αν φτιάξουμε δικό μας, αφήνουμε να κρυώσει. Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από τη φλούδα και τις ίνες τους, προσέχουμε μην έχουν κουκούτσια. Βράζουμε τον χυμό με τη ζάχαρη περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε πηχτό σιρόπι. Προς το τέλος ρίχνουμε τις φέτες μανταρινιού που έχουμε για την διακόσμηση της τούρτας.
-
2
Βάζουμε τη ζελατίνα σε χυμό μανταρινιού ή 2-3 κουταλιές κρύο νερό να φουσκώσει. Έπειτα τη ζεσταίνουμε ελαφρά να διαλυθεί και να γίνει υγρή. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, προσθέτουμε τη ζελατίνη χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Κόβουμε στην μέση κάθε φέτα μανταρινιού και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν.
-
3
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα. Το σιροπιάζουμε καλά!
-
4
Επάνω στρώνουμε την μισή ποσότητα κρέμας.
-
5
Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε και πάλι κρέμα μανταρινιού.
-
6
Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι και διακοσμούμε την τούρτα μας με το λευκό γλάσο, τοποθετούμε τα σιροπιασμένα μανταρίνια στραγγισμένα από το σιρόπι τους.
-
7
Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο ή όλη νύχτα.
Σχόλια