Τούρτα μαρέγκας με σοκολάτα και φουντούκια
Αφράτη μαρέγκα με γέμιση κρέμας φρούτων πασπαλισμένη με φουντούκια και σιρόπι σοκολατας
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντι για φουντούκια μπορούμε να βάλουμε κοπανισμένα αμύγαλα ή φυστίκια αιγίνης!Στην κρέμα είναι ώραιο να βάλουμε εαν 8ελουμε και φρούτα εποχής και αντι να σκορπίσούμε τα φρούτα να τα χτυπήσουμε ελαφρα με την κρεμα!Ειναι απίθανο με φράουλα ή μπανάνα!
Υλικά
-
4 ασπράδια αυγών
-
225 γρ ζάχαρη
-
1 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
-
1 κουτ. γλ. ξύδι
-
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
-
1 κουτ. γλ. σκόνη κακάο
-
Γέμιση
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
150 γρ βύσσινα, κεράσια ή βατόμουρα
-
Σάλτσα σοκολάτας
-
150 γρ κρέμα γάλακτος
-
75 γρ σοκολάτα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς.
-
2
Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψάκια.
-
3
Χτύπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
4
Συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύδι.
-
5
Χτυπαμε ώσπου να πήξει η μαρέγκα και να γίνει γυαλιστερή.
-
6
Προσθέτουμε το κακάο, το κορν φλάουρ και τα μισα φουντούκια και ανακατεύουμε.
-
7
Απλώνουμε την μαρέγκα στα δύο φύλλα ψησίματος μεσα στα στρογγυλά ταψακια που να εχουν 20 εκ. διάμετρο.
-
8
Ισιώνουμε την επιφάνια και με την σπάτουλα δίνουμε σχήμα.
-
9
Σκορπάμε πάνω και τα άλλα φουντούκια και ψήνουμε για μια ώρα.
-
10
Σβήνουμε τον φούρνο και αφηνούμε να κρυώσουν πολύ καλά.
-
11
Αλείφουμε την μια μαρέγκα με την χτυπημένη κρέμα γαλακτος και σκορπάμε τα φρούτα.
-
12
Σκεπάζουμε με την άλλη μαρέγκα και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
-
13
Για να ετοιμάσουμε την σάλτσα ζεσταίνουμε την κρέμα και την σοκολάτα ανακατεύοντας.
-
14
Περιχύνουμε την σοκολάτα κόβουμε και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)