Τούρτα με γέμιση από κομπόστα
Μια τούρτα με διαφορετική γέμιση από τις συνηθισμένες ,ελαφριά , φρουτένια και πεντανόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γέμιση είναι τόσο νόστιμη που συνήθως μόνο η μισή καταλήγει στην τούρτα, την υπόλοιπη την τρώμε με το κουτάλι. Η συνταγή είναι της Βέφας.
Υλικά
-
1 δόση παντεσπάνι
-
1 κουτί κομπόστα ανάμεικτη ή ροδάκινο ή ανανά
-
4 κουταλιές κορν φλάουερ
-
1/2 κούπας ζάχαρη
-
2 κροκάδια
-
4 κ.σ. βούτυρο
-
1 δόση σαντιγύ
-
λίγο ινδοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήστε το παντεσπάνι και χωρίστε το στα δύο.
-
2
Στραγγίστε την κομπόστα και μετρήστε 1 κούπα από το σιρόπι (αν δεν φτάνει συμπληρώστε με λίγο νερό).
-
3
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε την 1 κούπα σιρόπι, την ζάχαρη και το κορν φλάουερ και βράστε μέχρι να γίνει κρέμα.
-
4
Ρίξτε μέσα στην κρέμα τα κροκάδια αφού τα χτυπήσετε πρώτα λίγο και βράστε για 2΄ λεπτά ακόμα.
-
5
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε και ανακατέψτε το βούτυρο
-
6
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει αρκετά.
-
7
Κόψτε τα φρούτα της κομπόστας σε κομματάκια και ανακατέψτε τα με την κρέμα.
-
8
Σιροπιάστε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι με το σιρόπι που περίσσεψε από την κομπόστα, βάλτε από πάνω την γέμιση και μετά κάντε το ίδιο με το άλλο παντεσπάνι.
-
9
Καλύψτε την επιφάνεια με την σαντιγύ και πασπαλίστε από πάνω λίγο ινδοκάρυδο ή ότι άλλο σας αρέσει.
Σχόλια (5)