κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα με γέμιση από κομπόστα

Τούρτα με γέμιση από κομπόστα

Χρύσα 18
Χρύσα 18 @xrissa18
,Ελλάδα

Μια τούρτα με διαφορετική γέμιση από τις συνηθισμένες ,ελαφριά , φρουτένια και πεντανόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γέμιση είναι τόσο νόστιμη που συνήθως μόνο η μισή καταλήγει στην τούρτα, την υπόλοιπη την τρώμε με το κουτάλι. Η συνταγή είναι της Βέφας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κουτί κομπόστα ανάμεικτη ή ροδάκινο ή ανανά
  2. 4 κουταλιές κορν φλάουερ
  3. 1/2 κούπας ζάχαρη
  4. 2 κροκάδια
  5. 4 κ.σ. βούτυρο
  6. 1 δόση σαντιγύ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψήστε το παντεσπάνι και χωρίστε το στα δύο.

  2. 2

    Στραγγίστε την κομπόστα και μετρήστε 1 κούπα από το σιρόπι (αν δεν φτάνει συμπληρώστε με λίγο νερό).

  3. 3

    Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε την 1 κούπα σιρόπι, την ζάχαρη και το κορν φλάουερ και βράστε μέχρι να γίνει κρέμα.

  4. 4

    Ρίξτε μέσα στην κρέμα τα κροκάδια αφού τα χτυπήσετε πρώτα λίγο και βράστε για 2΄ λεπτά ακόμα.

  5. 5

    Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε και ανακατέψτε το βούτυρο

  6. 6

    Αφήστε την κρέμα να κρυώσει αρκετά.

  7. 7

    Κόψτε τα φρούτα της κομπόστας σε κομματάκια και ανακατέψτε τα με την κρέμα.

  8. 8

    Σιροπιάστε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι με το σιρόπι που περίσσεψε από την κομπόστα, βάλτε από πάνω την γέμιση και μετά κάντε το ίδιο με το άλλο παντεσπάνι.

  9. 9

    Καλύψτε την επιφάνεια με την σαντιγύ και πασπαλίστε από πάνω λίγο ινδοκάρυδο ή ότι άλλο σας αρέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Φαίνεται τόσο δροσερή και νόστιμη!Αλλά μάλλον θα περιμένω το καλοκαιράκι!

Από

Χρύσα 18
Χρύσα 18 @xrissa18
στις
,Ελλάδα