Τούρτα με γκοφρέτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Eγώ προτιμώ τις γκοφρέτες 3Bit.
Υλικά
-
9 γκοφρέτες
-
300 γρ. κουβερτούρα 50 - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 - 36% λιπαρά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
-
2
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-
3
Λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και περιμένουμε περίπου 1 λεπτό, να μαλακώσει η κουβερτούρα. Επειτα, την ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη), μέχρι να έχουμε ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα. Αφήνουμε λίγο την κρέμα εκτός ψυγείου να σταθεροποιηθεί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-
4
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με ένα φύλλο λαδόκολλας και πάνω της ακουμπάμε ένα τσέρκι 11x11 εκ. Τοποθετούμε 3 γκοφρέτες στη βάση του σκεύους και από πάνω αδειάζουμε τη μισή σοκολάτα. Καλύπτουμε με άλλες 3 γκοφρέτες και αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, στρώνουμε πάνω από την κρέμα τις υπόλοιπες 3 γκοφρέτες.
-
5
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες και ξεφορμάρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)