Τούρτα με κάστανο και καρύδι

ciliegio, 13.05.09

Περιγραφή

Πανεύκολη, γρήγορη και πολύ χορταστική τούρτα, με ελαφριά όμως γεύση. Συστήνεται άφοβα και για αρχάριους.


Συνταγή από:

ciliegio

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 βαζάκι έτοιμο γλυκό του κουταλιού κάστανο
  • 1000 γρ. φυτική σαντιγύ (2 πράσινα κουτιά)
  • 1 κεσεδάκι καρύδια σπασμένα
  • 3 πάτους παντεσπάνι στρογγυλό (έτοιμο), είτε βανίλιας είτε κακάο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αδειάζουμε το σιρόπι από το βαζάκι με το γλυκό κάστανο και το κρατάμε κατά μέρος σε ενα βαθύ πιάτο.
  2. Χοντροκόβουμε τα κάστανα στο χέρι. Κρατάμε 3-4 για τη διακόσμηση.
  3. Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ (να βγουν χοντροκομμένα) και κρατάμε λίγα για τη διακόσμηση.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ για 7-8' σε δυνατή ταχύτητα τη φυτική σαντιγύ (σσ. έχει από μόνη της λίγη ζάχαρη μέσα), αφού πρώτα την έχουμε βάλει στο ψυγείο τόση ώρα ώστε να έχει κρυώσει καλά.
  5. Αφού σφίξει καλά η σαντιγύ μας, αδειάζουμε παραπάνω από τη μισή ποσότητα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε.
  6. Σε βάση τουρτιέρας στρώνουμε ένα πάτο παντεσπάνι και το βρέχουμε λιγάκι με το σιρόπι από το γλυκό αραιωμένο με λίγο νεράκι.
  7. Στρώνουμε τη μισή γέμιση της σαντιγύ και από πάνω άλλον ένα πάτο παντεσπάνι, τον οποίο επίσης σιροπιάζουμε ελαφρώς.
  8. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση σαντιγύ και από πάνω τοποθετούμε τον τελευταίο πάτο παντεσπάνι.
  9. Με τη σαντιγύ που αφήσαμε σκέτη και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή της λεπίδας ενός μεγάλου μαχαιριού, καλύπτουμε την επιφάνεια, καθώς και τα πλαϊνά τοιχώματα της τούρτας.
  10. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα καρύδια και βάζουμε στο κέντρο της τούρτας τα 3-4 ολόκληρα κάστανα που κρατήσαμε.
  11. Τη βάζουμε σκεπασμένη με το κάλυμμα της τουρτιέρας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει λίγο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τούρτα γίνεται ωραιότατη και πιο λεπτή και με 500 ή 750 γρ. σαντιγύ, αντί για 1000.Μπορείτε να τη φτιάξετε και σε κορμό (με μακρόστενο δικό σας παντεσπάνι).

Αποτελεί αντιγραφή (αλλά δικής μου εκτέλεσης και σύλληψης) πολύ επιτυχημένης τούρτας γνωστού ζαχαροπλαστείου των Ιωαννίνων.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ