κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα με κάστανο και καρύδι

Τούρτα με κάστανο και καρύδι

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ciliegio
ciliegio @cook_8457728

Πανεύκολη, γρήγορη και πολύ χορταστική τούρτα, με ελαφριά όμως γεύση. Συστήνεται άφοβα και για αρχάριους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η τούρτα γίνεται ωραιότατη και πιο λεπτή και με 500 ή 750 γρ. σαντιγύ, αντί για 1000.Μπορείτε να τη φτιάξετε και σε κορμό (με μακρόστενο δικό σας παντεσπάνι).Αποτελεί αντιγραφή (αλλά δικής μου εκτέλεσης και σύλληψης) πολύ επιτυχημένης τούρτας γνωστού ζαχαροπλαστείου των Ιωαννίνων.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 βαζάκι έτοιμο γλυκό του κουταλιού κάστανο
  2. 1000 γρ. φυτική σαντιγύ (2 πράσινα κουτιά)
  3. 1 κεσεδάκι καρύδια σπασμένα
  4. 3 πάτους παντεσπάνι στρογγυλό (έτοιμο), είτε βανίλιας είτε κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αδειάζουμε το σιρόπι από το βαζάκι με το γλυκό κάστανο και το κρατάμε κατά μέρος σε ενα βαθύ πιάτο.

  2. 2

    Χοντροκόβουμε τα κάστανα στο χέρι. Κρατάμε 3-4 για τη διακόσμηση.

  3. 3

    Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ (να βγουν χοντροκομμένα) και κρατάμε λίγα για τη διακόσμηση.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ για 7-8' σε δυνατή ταχύτητα τη φυτική σαντιγύ (σσ. έχει από μόνη της λίγη ζάχαρη μέσα), αφού πρώτα την έχουμε βάλει στο ψυγείο τόση ώρα ώστε να έχει κρυώσει καλά.

  5. 5

    Αφού σφίξει καλά η σαντιγύ μας, αδειάζουμε παραπάνω από τη μισή ποσότητα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα κάστανα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε.

  6. 6

    Σε βάση τουρτιέρας στρώνουμε ένα πάτο παντεσπάνι και το βρέχουμε λιγάκι με το σιρόπι από το γλυκό αραιωμένο με λίγο νεράκι.

  7. 7

    Στρώνουμε τη μισή γέμιση της σαντιγύ και από πάνω άλλον ένα πάτο παντεσπάνι, τον οποίο επίσης σιροπιάζουμε ελαφρώς.

  8. 8

    Καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση σαντιγύ και από πάνω τοποθετούμε τον τελευταίο πάτο παντεσπάνι.

  9. 9

    Με τη σαντιγύ που αφήσαμε σκέτη και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή της λεπίδας ενός μεγάλου μαχαιριού, καλύπτουμε την επιφάνεια, καθώς και τα πλαϊνά τοιχώματα της τούρτας.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα καρύδια και βάζουμε στο κέντρο της τούρτας τα 3-4 ολόκληρα κάστανα που κρατήσαμε.

  11. 11

    Τη βάζουμε σκεπασμένη με το κάλυμμα της τουρτιέρας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει λίγο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ciliegio
ciliegio @cook_8457728
στις