Τούρτα με κολοκυθάκια
Εύκολη καλοκαιρινή και πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γιαούρτι όταν ψήνεται δίνει την αίσθηση τυριού. Επίσης τα κολοκυθάκια αλευρώνονται καλύτερα αν πριν τα έχουμε βουτήξει στο νερό και τέλος για το σκόρδο χρησιμοποιούμε την ειδική πρέσα όπως στο τζατζίκι.
Υλικά
-
5 μέτρια κολοκυθάκια
-
3 μέτρια κρεμμύδια
-
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 μέτριες σκελίδες σκόρδου
-
λίγο τριμμένος άνηθος
-
2 τριμμένα καρότα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε λίγο αλάτι, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
-
2
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε.
-
3
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
4
Σε στρογγυλό πυρέξ στρώνουμε τα κολοκυθάκια μετά τα κρεμμύδια και μετά το μείγμα επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά.
-
5
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)