Τούρτα με κρέμα πορτοκάλι νηστίσιμη

Μαγειρεύτηκε 17 φορές
kitrinos
kitrinos @cook_8451398
,

Η συνταγή είναι από την εκπομπή του Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στις 20-3-10. Ουσιαστικά η βάση είναι ένα κέικ νηστίσιμο, στο οποίο επάνω μπαίνει η κρέμα πορτοκάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στα υλικά δεν το γράφει, αλλά στην παρουσίαση ο Παρλιάρος έλεγε ότι στην κρέμα πορτοκάλι μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη φλούδα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα, όπως επίσης ότι σερβίρουμε προαιρετικά με κανέλα. Εγώ έκανα το εξής λάθος (για κάποιους μπορεί να αρέσει κι έτσι), δεν δοκίμασα το χυμό πορτοκάλι κι η κρέμα έγινε κάπως ξινή! Νομίζω ότι με 50-70 γραμμάρια ζάχαρη παραπάνω στην κρέμα θα ήταν καλύτερα.Στο ψήσιμο της βάσης, χρησιμοποίησα αντιστάσεις πάνω κάτω στο φούρνο και δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 35’ ψήσιμο, αυτό εξαρτάται κι από τον φούρνο, αλλά καλά είναι να ρίξετε καμιά ματιά πριν από τα 45’ που λέει η συνταγή.Επίσης δεν είχα ταψί 24 εκ. αλλά 26 εκ. και δεν νομίζω να παίζει τόσο πολύ ρόλο, ίσως μόνο του να βγει ελάχιστα πιο λεπτή η βάση. Όπως κι αν έχει είναι ένα γλυκό αρωματικό, ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας, αλλά και γενικότερα για όσους προσέχουν την διατροφή τους!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

42 Minutes
8-10 άτομα
  1. Για την βάση
  2. 250 γρ. αλεύρι
  3. 160 γρ. ελαιόλαδο
  4. 160 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
  5. 1/2 κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  6. 1/2 κουτ.του γλυκού κανέλα
  7. Για την κρέμα
  8. 1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  9. 50 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση, σ' ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας τα με το χέρι.

  2. 2

    Ρίχνουμε το μίγμα σ ένα ταψί που ανοίγει 24 εκ., αφού πρώτα το λαδώσουμε και αλευρώσουμε. Ψήνουμε στους 180ο για 45-50 λεπτά. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει μεσα στο ταψι και ετοιμάζουμε την κρέμα πορτοκάλι.

  3. 3

    Για την κρέμα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 750 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι και το βάζουμε στην φωτιά. Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ και την ζάχαρη με τον υπόλοιπο χυμό. Μόλις αρχίζει να βράζει ο χυμός προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει καλά.

  4. 4

    Τέλος αδειάζουμε την κρέμα πορτοκάλι, πάνω από την βάση και αφήνουμε να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (17)

Σχόλια (27)

dcroula
dcroula @Roula1505
Την είχα δει κι εγώ την συνταγή και μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα την έχω υπ\'όψιν μου.

Από

kitrinos
kitrinos @cook_8451398
στις
,
Είμαι από την μοναδική πόλη της Ελλάδος, που γράφεται με δυο “ΣΣ” και προφέρεται με... τρία “Λ”…ίσως και περισσότερα!!! Και γιατί να το κρύψω άλλωστε, το γουστάρω τρελλλά!!!
Δες περισσότερα