κύρια φωτογραφία συνταγής Τούρτα με λικέρ αμαρέτο
Ginger
Ginger @cook_8449896
Αθήνα,

Άλλη μια τουρτίτσα από τον Στέλιο Παρλιάρο. Την έχω φτιάξει και άρεσε πολύ. Είναι λίγο μπελαλίδική, αλλά θα σας αποζημιώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό θα είναι η κρέμα γάλακτος να μην είναι ελαφριά, αλλά με 35% λιπαρά. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για τη βάση
  2. 90 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη
  3. 45 γραμμ. βούτυρο
  4. 25 γραμμ. ζάχαρη
  5. Για τη μους σοκολάτα
  6. 150 γραμμ. κουβερτούρα
  7. 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  8. 75 γραμμ. γάλα
  9. Για την κρέμα αμαρέτο
  10. 60 γραμμ. ζάχαρη
  11. 180 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  12. 2 φύλλα ζελατίνας
  13. 50 γραμμ. λικέρ αμαρέτο
  14. Για την επικάλυψη
  15. 100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη
  16. 100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  17. 10 γραμμ. μέλι
  18. Για το γαρνίρισμα
  19. 100 γραμμ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
  20. 30 γραμμ. μαμρμελάδα βερίκοκο
  21. 30 γραμμ. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση Ρίχνουμε το βούτυρο στη λιωμένη κουβερτούρα και βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει και το βούτυρο.

  2. 2

    Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν

  3. 3

    Και ενώνουμε με την σοκολάτα, που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.

  4. 4

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα

  5. 5

    Και ενσωματώνουμε.

  6. 6

    Βάζουμε σε δύο φόρμες 18 εκ. (ή σε μία και μετά κόβουμε στη μέση) και ψήνουμε για περίπου 10'.

  7. 7

    Για τη μους Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και ρίχνουμε το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά.

  8. 8

    Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την κρέμα, την οποία έχουμε χτυπήσει λίγο για να γίνει πιο παχύρρευστη.

  9. 9

    Σε φόρμα 25 εκ. βάζουμε τη μία βάση και ρίχνουμε από πάνω τη μους. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

  10. 10

    Για την κρέμα αμαρέτο Χτυπάμε με το μιξεράκι τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί, ώσπου να ασπρίσουν και να σφίξουν.

  11. 11

    Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, τα λιώνουμε σε λίγο ζεστό και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

  12. 12

    Κατεβάζουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (την οποία έχουμε επίσης χτυπήσει να γίνει λίγο παχύρρευστη)

  13. 13

    Και το λικέρ και ρίχνουμε πάνω από την μους.

  14. 14

    Βάζουμε από πάνω την δεύτερη βάση, ξανατοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

  15. 15

    Ζεσταίνουμε την κρέμα με το μέλι και ρίχνουμε στην κουβερτούρα.

  16. 16

    Την αφήνουμε εκτός ψυγείου να γίνει παχύρρευστη και καλύπτουμε την επιφάνειας της τούρτας μας.

  17. 17

    Την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.

  18. 18

    Για το γαρνίρισμα Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνουν.

  19. 19

    Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απλώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεις για να μην κολλήσουν.

  20. 20

    Όταν κρυώσουν στολίζουμε με αυτά την τούρτα μας. Ουφ!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
Ginger μια ερωτηση επειδή την έχεις φτιάξει.... η κρέμα αμαρέτο δεν είναι πιο βαριά και άμα κρυώσει πιο στέρεη από τη μους σοκολάτα??? σου έκατσε καλά όταν την έκοψες ή μήπως έκατσε η μους.... σε ρωτάω γιατί λέω να την πιάσω αυριο.... Ευχαριστώ!!

Από

Ginger
Ginger @cook_8449896
στις
Αθήνα,