Τούρτα με λικέρ αμαρέτο
Άλλη μια τουρτίτσα από τον Στέλιο Παρλιάρο. Την έχω φτιάξει και άρεσε πολύ. Είναι λίγο μπελαλίδική, αλλά θα σας αποζημιώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό θα είναι η κρέμα γάλακτος να μην είναι ελαφριά, αλλά με 35% λιπαρά. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
90 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη
-
45 γραμμ. βούτυρο
-
25 γραμμ. ζάχαρη
-
9 ασπράδια
-
2 κρόκοι
-
Για τη μους σοκολάτα
-
150 γραμμ. κουβερτούρα
-
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
-
75 γραμμ. γάλα
-
Για την κρέμα αμαρέτο
-
3 κρόκοι
-
60 γραμμ. ζάχαρη
-
180 γραμμ. κρέμα γάλακτος
-
2 φύλλα ζελατίνας
-
50 γραμμ. λικέρ αμαρέτο
-
Για την επικάλυψη
-
100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη
-
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος
-
10 γραμμ. μέλι
-
Για το γαρνίρισμα
-
100 γραμμ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
-
30 γραμμ. μαμρμελάδα βερίκοκο
-
30 γραμμ. νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση Ρίχνουμε το βούτυρο στη λιωμένη κουβερτούρα και βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει και το βούτυρο.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν
-
3
Και ενώνουμε με την σοκολάτα, που έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα
-
5
Και ενσωματώνουμε.
-
6
Βάζουμε σε δύο φόρμες 18 εκ. (ή σε μία και μετά κόβουμε στη μέση) και ψήνουμε για περίπου 10'.
-
7
Για τη μους Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και ρίχνουμε το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά.
-
8
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την κρέμα, την οποία έχουμε χτυπήσει λίγο για να γίνει πιο παχύρρευστη.
-
9
Σε φόρμα 25 εκ. βάζουμε τη μία βάση και ρίχνουμε από πάνω τη μους. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
-
10
Για την κρέμα αμαρέτο Χτυπάμε με το μιξεράκι τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί, ώσπου να ασπρίσουν και να σφίξουν.
-
11
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, τα λιώνουμε σε λίγο ζεστό και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
-
12
Κατεβάζουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος (την οποία έχουμε επίσης χτυπήσει να γίνει λίγο παχύρρευστη)
-
13
Και το λικέρ και ρίχνουμε πάνω από την μους.
-
14
Βάζουμε από πάνω την δεύτερη βάση, ξανατοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
-
15
Ζεσταίνουμε την κρέμα με το μέλι και ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
-
16
Την αφήνουμε εκτός ψυγείου να γίνει παχύρρευστη και καλύπτουμε την επιφάνειας της τούρτας μας.
-
17
Την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες.
-
18
Για το γαρνίρισμα Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνουν.
-
19
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απλώνουμε σε λαδωμένη επιφάνεις για να μην κολλήσουν.
-
20
Όταν κρυώσουν στολίζουμε με αυτά την τούρτα μας. Ουφ!
Σχόλια (5)