Θωμαδούλα
Θωμαδούλα @cook_8497354
Αθήνα,Ελλάδα

Τούρτα με βάση το γνωστό σε όλους μας μωσαϊκό ή αλλιώς κορμό! Είναι εύκολη, δροσιστική και όσοι την έχουν δοκιμάσει ξετρελάθηκαν! Ο,τι πρέπει για το καλοκαίρι αλλά και όχι μόνο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βασικό για αυτή την τούρτα είναι το μωσαϊκό. Μπορεί ο καθένας να την γεμίσει με ο,τι θέλει και ο,τι του αρέσει. Το ίδιο ισχύει και για το γαρνίρισμα.Προσοχή! Επειδή το μωσαϊκό είναι σκληρό καλό θα ήταν μετά την παρασκευή της τούρτας να την βάλετε στο ψυγείο και όχι στην κατάψυξη και πριν τη σερβίρετε να την βγάλετε εκτός ψυγείου για κανένα δεκάλεπτο. Εάν κατά τη διάρκεια που την κόβετε δείτε να φεύγει λίγο το υλικό από μέσα απλώς πιέστε τη μία μεριά με τη σπάτουλα και κόψτε την άλλη με το μαχαίρι έτσι ώστε η γέμιση να μένει στην θέση της.Μπορείτε να βάλετε περισσότερα μπισκότα και ανάλογα και τα υπόλοιπα υλικά αν θέλετε πιο χοντρά κομμάτια αν και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 10 κομμάτια
  1. 250 γρ. πτι-μπερ
  2. 125 γρ. μαργαρίνη
  3. 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  4. 3 κ.σ. κονιάκ
  5. 3 κ.σ. κακάο
  6. 1 κουτάκι μερέντα (μικρό)
  7. 1 φακελάκι κρέμα βανίλια πατισερί
  8. 1 φακελάκι σαντιγί
  9. 3 φακελάκια κιτ κατ
  10. λίγη τρούφα
  11. λαδόκολλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε κομμάτια.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει και μετά το ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κακάο, την άχνη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το χέρι ή μια σπάτουλα.

  4. 4

    Αφού ανακατευτούν καλά τα υλικά παίρνουμε το μισό μείγμα και το απλώνουμε σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα και απλώνουμε το υλικό στην λαδόκολλα έτσι ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας.

  5. 5

    Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο υλικό και βάζουμε τα βάζουμε στην κατάψυξη.

  6. 6

    Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την κρέμα ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το ίδιο κάνουμε και για τη σαντιγί.

  7. 7

    Αφού παγώσουν τα δύο κομμάτια του μωσαϊκού τα βγάζουμε από την κατάψυξη και αλείφουμε τη μία μεριά του μωσαϊκού με μερέντα.

  8. 8

    Από πάνω βάζουμε την κρέμα βανίλια.

  9. 9

    Αλείφουμε τη μία μεριά και του άλλου μωσαϊκού με μερέντα και σκεπάζουμε με αυτό την κρέμα.Αλείφουμε την τούρτα με σαντιγί.

  10. 10

    Τέλος σπάμε τα κιτ-κατ στη μέση και τα τοποθετούμε γύρω από τη τούρτα. Πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

tahitian
tahitian @artist_ea
Βάζω πιρουνάκια προκαταβολικά για την ιδέα γιατί δε φαίνεται να\'χει πιθανότητες αποτυχίας.Δε συμπαθώ το κλασικό μωσαικό-και προχτές συνειδητοποίησα ότι είμαι η μόνη στην οικογένεια γι\'αυτό πάνω που σκεφτόμουν να φτιάξω για χάρη τους ήρθε αυτή η πρόταση που μ\'αρέσει πολύ.

Από

Θωμαδούλα
Θωμαδούλα @cook_8497354
στις
Αθήνα,Ελλάδα