candywoman
candywoman @cook_8490329

Η πιο εύκολη τούρτα με βάση σοκολατένιο παντεσπάνι και γέμιση από μπισκοτάκια OREO.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
10-12 κομμάτια
  1. 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  2. 2 φακελάκια σαντιγί
  3. γάλα (περίπου 400 ml για την κρέμα και άλλα 400 ml για τη σαντιγί, δείτε και οδηγίες παρασκευής πάνω στη συσκευασία)
  4. 2 πακέτα μπισκότα OREO
  5. λίγη ζάχαρη και λίγο νερό για το σιρόπι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  2. 2

    Επίσης, φτιάχνουμε και το σιροπάκι με τη ζάχαρη και το νερό.

  3. 3

    Παίρνουμε το 1 πακέτο με τα μπισκότα και τρίβουμε το στο μπλέντερ ενώ το άλλο το σπάμε σε μικρά κομματάκια με τα χέρια μας.

  4. 4

    Αδειάζουμε σε ένα μπολ το φάκελο με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα και τη χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.

  5. 5

    Στη συνέχεια χτυπάμε και την σαντιγί έως ότου γίνει σφιχτή και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα μέσα στο μείγμα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής καθώς και το τριμμένο μπισκότο αλλα και τα κομμάτακια μπισκότου. Ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Φυλάμε την υπόλοιπη σαντιγί στο ψυγείο για να παγώσει και να είναι πιο εύκολο να κάνουμε σχέδια με το κορνέ.

  7. 7

    Τώρα είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε τα υλικά μας και να φτιάξουμε την τουρτίτσα μας!

  8. 8

    Μία πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι που έχουμε φτιάξει με τη ζάχαρη και το νερό. Στρώνουμε το μισό μείγμα από την κρέμα μας, βάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αδειάζοντας όλη την κρέμα αυτή τη φορά.

  9. 9

    Στη συνέχεια, βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτουμε την τούρτα μας με την κρέμα κουβερτούρας που έχουμε φτιάξει.

  10. 10

    Τέλος, με τη βοήθεια ενός κορνέ στολίζουμε με την σαντιγί που περίσσεψε την τουρτίτσα μας!

Αντιδράσεις

Από

candywoman
candywoman @cook_8490329
στις