Τούρτα με μπισκότα
Τούρτες με μπισκότα υπάρχουν πολλές! Αυτή όμως μόλις την δοκιμάσετε θα την λατρέψετε. Είναι σε 4 στρώσεις και περιέχει μία κρέμα η οποία αν την φτιάξετε μεμονωμένη και την βάλετε στην κατάψυξη τρώγεται και ως παγωτό!δοκιμάστε την και απολαύστε την!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επίσης όσον αφορά την πρώτη κρέμα αν προσθέσετε μία κουταλιά του γλυκού καφέ (nes cafe) γίνεται ακόμα πιο ωραία και έχει γεύση μόκας! (εγώ έτσι την φτιάχνω). Τέλος αν δεν θέλετε να το φτιάξετε σε ταψί επειδή πιάνει πολύ χώρο στο ψυγείο μπορείτε να το φτιάξετε σε ένα ή πολλά μπολ μοιράζοντας τα μπισκότα και τις κρέμες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία! Σερβίρεται σε γιορτές ή μετά το δείπνο (εμένα όλοι οι φίλοι και οι φίλες μου περιμένουν να έρθει η γιορτή μου για να φάνε και πολλοί από αυτούς έχουν δανειστεί και την συνταγή! Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
2 ερμόλ
-
300 γρ. ζάχαρη άχνη
-
6 βανίλιες
-
1 σαντιγύ διπλό σοκολάτας (γκαρνί)
-
1 πακέτο κακάο
-
14 κουταλιές ζάχαρη
-
3 ποτήρια νερό
-
4 μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου
-
1 σακουλάκι τρούφα χρωματιστή ή μη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ερμόλ, την ζάχαρη άχνη, 4 βανίλιες και το γάλα ζαχαρούχο, τα χτυπάμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν κρέμα και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα.
-
2
Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κακάο, την ζάχαρη, 2 βανίλιες και το νερό. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να βράσουν σε μεσαία θερμοκρασία.
-
3
Μετά παίρνουμε το ταψί της κουζίνας και αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο ζεστό κακάο βάζουμε 2 στρώσεις μπισκότα. Αφού κάνουμε και αυτό, βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και την στρώνουμε από πάνω. Μετά αφού πάλι τα βουτήξουμε στο κακάο προσθέτουμε μια στρώση μπισκότα.
-
4
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το γκαρνί όπως αναγράφεται στην συσκευασία και το στρώνουμε από πάνω.
-
5
Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο και αν θέλουμε μετά από μια ώρα προσθέτουμε τρούφα για στόλισμα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)