Τούρτα με oreo και φουντούκι
Τούρτα με μπισκότα oreo και γέμιση ganache.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η φόρμα μπορεί να είναι απο 24 εως 28 cm
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη βάση τρίβω τα 250 γρ μπισκότα στο μούλτι μαζί με το φουντούκι, παράλληλα λιώνω το βούτυρο και τα ανακατεύω όλα μαζί ώστε να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια το στρώνω στο ταψάκι μου (τσέρκι) και το βάζω για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
-
2
Για τη γκανάζ βάζω την κρέμα γάλακτος να πάρει δύο με τρείς βράσεις και παράλληλα κόβω την σοκολάτα μου και τη βάζω σε ένα μπόλ μαζί με 2 κ.σ μέλι. Όταν γίνει η κρέμα περιχύνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε πέντε λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε να γίνει πιχτό το μείγμα. Τέλος ρίχνουμε και όσα μπισκότα μίνι θέλουμε και το ρίχνουμε στη φόρμα μας.
-
3
Αφήνουμε τρείς ώρες να σφίξει και διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Σχόλια