kamelia8
kamelia8 @kamelia8
,

Μια εύκολη και νόστιμη τούρτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντικατέστησα το λικέρ με 2 κ.γ. νες καφέ και μου άρεσε περισσότερο. Η συνταγή είναι από αυτό το blog http//theonewithallthetastes.com/2011/07/blog-post_16.html

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

240 Minutes
1 τσέρκι 24 εκ.
  1. 26 μπισκότα σαβαγιάρ
  2. 1 morfat creamy
  3. 2 βανίλιες
  4. 50 γραμμ. κουβερτούρα
  5. 1 φλιτζάνι γάλα
  6. 2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το λικέρ. Βρέχουμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότων. Βάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε και την επικάλυψη σοκολάτας. Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε βρασμό τη ρίχνουμε πάνω από τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας.

  4. 4

    Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει και κατόπιν τη διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Αντιδράσεις

Από

kamelia8
kamelia8 @kamelia8
στις
,
Με λένε Μαρία. Η μαγειρική μ' αρέσει, γιατί χαίρομαι να ευχαριστώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Δες περισσότερα