billv2
billv2 @cook_8506874
Πάτρα,Ελλάδα

Μια νόστιμη τούρτα με την υπέροχη γεύση της σοκολάτας gianduja που θα σας ενθουσιάσει !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 κομμάτια
  1. 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κουτ. γλυκού baking powder
  3. 4 αυγά μεγάλου μεγέθους χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  4. 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  5. 200 γρ. σοκολάτα gianduja ή σοκολάτα πραλίνα της Nestle
  6. 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% με 55% περιεκτικότητα σε κακάο
  7. 2 ολόκληρα αυγά
  8. 70 γρ. ζάχαρη
  9. 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι
  10. Σιρόπι
  11. 200 γρ. ζάχαρη
  12. 300 γρ. νερό
  13. 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
  14. 50-100 γρ. φουντούκια για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα φτιάχνουμε το παντεσπάνι.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

  3. 3

    Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.

  4. 4

    Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και τη ζάχαρη άχνη.

  5. 5

    Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, μέχρι να ενσωματωθούν.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμέτρου 25 εκ.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. για 40 λεπτά.

  8. 8

    Λιώνουμε πρώτα τα δύο είδη σοκολάτας σε μπέν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.

  9. 9

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

  10. 10

    Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.

  11. 11

    Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει.

  12. 12

    Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε δύο φέτες.

  13. 13

    Βάζουμε στον πάτο του τσερκιού το ένα κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, απλώνουμε την μισή κρέμα βάζουμε και το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και τέλος πασπαλίζουμε με φουντούκια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

aggelos30
aggelos30 @cook_8505260
Καλησπέρα και καλή χρονιά !! Φαίνεται τέλεια η τούρτα !!! Να κάνω μια ερώτηση εαν η κουβερτουρα ειναι η υγειας ( η κανονική ) πειράζει ? αλλάζει κάτι στην σύσταση ή στην γεύση ? ευχαριστώ !

Από

billv2
billv2 @cook_8506874
στις
Πάτρα,Ελλάδα