Τούρτα με σοκολάτα και φράουλες
Εύκολη τούρτα, σκέτος πειρασμός!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την είχα βρει πριν πολλά χρόνια στο περιοδικό "Κουζίνα και ποιότητα ζωής". Έχει μια δυσκολία ως προς το κόψιμο και γι' αυτό θα πρότεινα να το φτιάξετε σε ατομικά φορμάκια για να σερβίρεται πιο όμορφα.
Υλικά
-
Για τις βάσεις
-
340 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-
170 γρ. κορν φλέικς
-
140 γρ. βούτυρο
-
2 κουταλιές έτοιμο σιρόπι
-
Για τη γέμιση
-
280 γρ. κρέμα γάλακτος
-
250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
-
άχνη για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε σε μικρό κατσαρολάκι το σιρόπι, το βούτυρο και τη σοκολάτα κομμένα σε κομματάκια και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν.
-
2
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς και περιχύνουμε με το μίγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μη σπάσουν.
-
3
Στρώνουμε με λαδόκολλα δυο ταψάκια Νο 20 και μοιράζουμε το μιγμα της σοκολάτας ισιώνοντας τις επιφάνειες. Αφήνουμε να παγώσουν για 90 λεπτά στο ψυγείο.
-
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε το μίγμα με απαλές κινήσεις.
-
5
Τοποθετούμε την πρώτη βάση σε μια τουρτιέρα. Απλώνουμε το μίγμα με τη σαντιγύ και τις φράουλες και από πάνω τοποθετούμε τη δεύτερη βάση. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για 60 λεπτά
-
6
Πριν σερβίρουμε το γλυκό πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε προαιρετικά με φράουλες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)