Τούρτα μελιτζάνας
Ένα πάρα πολύ ευπαρουσίαστο φαγητό για μπουφέ αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι και ενας τέλειος συνδιασμός γεύσεων.
Recipe by golfo
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρω μέσα στο λάδι το κρέας, το κρεμύδι, το καρότο, τον μαιντανό, τα μανιτάρια και σβήνω με κρασί και ρίχνω την ντομάτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
2
Αφαιρούμε την φλούδα απο τις μελιτζάνες και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις οποίες ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια κόβουμε την ψίχα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε με λίγο λάδι.
-
3
Σε ενα στρογγυλό ταψάκι αλειμένο με λίγο βούτυρο βάζουμε εναλάξ λωρίδες φλούδας και φέτες μελιτζάνας τη μία πάνω στην αλλη φροντίζοντας να προεξέχουν απο το χείλος του ταψιού και ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά αλάδωτα, που εχουμε ανακατέψει με τήν κεφαλογραβιέρα και το κρέας, ή αν θέλουμε τα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ.
-
4
Σκεπάζουμε διπλώνοντας τις φλούδες και τις φέτες μελιτζάνας πρός τα μέσα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας.
-
5
Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, στο μεσαίο ράφι στούς 180 για 20 λεπτά.
-
6
Ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε κόβοντας το σε στρογγυλά κομάτια με την βοήθεια σπάτουλας.
Σχόλια (14)