golfo
golfo @cook_8452627
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα πάρα πολύ ευπαρουσίαστο φαγητό για μπουφέ αλλά και για το καθημερινό μας τραπέζι και ενας τέλειος συνδιασμός γεύσεων.

Recipe by golfo

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 350 γρ. κοφτές πένες βρασμένες
  2. 300 γρ. μοσχαράκι ψιλοκομένο
  3. 100 γρ. κεφαλογραβιερα
  4. 1 κρεμύδι ξερό
  5. 1 ποτηράκι κρασί κόκινο
  6. 3 μελιτζάνες
  7. 500 γρ. ντοματάκια
  8. μαιντανό
  9. βασιλικό
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρω μέσα στο λάδι το κρέας, το κρεμύδι, το καρότο, τον μαιντανό, τα μανιτάρια και σβήνω με κρασί και ρίχνω την ντομάτα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  2. 2

    Αφαιρούμε την φλούδα απο τις μελιτζάνες και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις οποίες ζεματάμε για 2 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια κόβουμε την ψίχα σε λεπτές φέτες και τις σοτάρουμε με λίγο λάδι.

  3. 3

    Σε ενα στρογγυλό ταψάκι αλειμένο με λίγο βούτυρο βάζουμε εναλάξ λωρίδες φλούδας και φέτες μελιτζάνας τη μία πάνω στην αλλη φροντίζοντας να προεξέχουν απο το χείλος του ταψιού και ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά αλάδωτα, που εχουμε ανακατέψει με τήν κεφαλογραβιέρα και το κρέας, ή αν θέλουμε τα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ.

  4. 4

    Σκεπάζουμε διπλώνοντας τις φλούδες και τις φέτες μελιτζάνας πρός τα μέσα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας.

  5. 5

    Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, στο μεσαίο ράφι στούς 180 για 20 λεπτά.

  6. 6

    Ξεφορμάρετε σε στρογγυλή πιατέλα και σερβίρετε κόβοντας το σε στρογγυλά κομάτια με την βοήθεια σπάτουλας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

mariaam
mariaam @cook_8456363
ειναι σιγουρη η επιτυχια αυτης της συνταγης!!!ολα τα υλικα ταιριαζουν απολυτα μεταξυ τους!μπραβο γκολφο!

Από

golfo
golfo @cook_8452627
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
Ειμαι παντρεμενη και εχω μια κορη.Παρθενος στο ζοωδιο,ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ,μαγειρευω πολυ καλα απο οτι μου εχουν πει,αλλα φτιαχνω και ωραια γλυκακια.Μου αρεσει η μουσικη, χωρις αυτη δεν ζω!Αγαπω και βλεπω παντα καλοπροαιρετα τους ανθρωπους γυρω μου.Οι Συνταγες της Παρεας ειναι για μενα πολυ ενδιαφερουσες.
Δες περισσότερα